COMBATRE LA PANDÈMIA DE CORONAVIRUS

Petits tallers i voluntaris confeccionen mascaretes per a l'Hospital de Mataró, l'Institut Guttmann i Can Ruti

Dues emprenedores mataronines s'uneixen amb la marca Green Cornerss per impulsar el projecte #MascarillasAlRescate

foto 3625191

foto 3625191

2
Es llegeix en minuts
ACN

La marca navarresa Green Cornerss i les emprenedores mataronines Laura Tió (Mamis&Minis) i Mar Opisso (Ninona Handmade), totes tres dedicades a la moda infantil, han impulsat una campanya per fer arribar mascaretes a centres sanitaris en la lluita contra el coronavirus.

La primera remesa de #MascarillasAlRescate arribarà aquesta setmana a l’Hospital de Mataró (1.000 mascaretes), al Gos Ruti de Badalona (1.000), a l’Institut Guttmann   (500) i a la Fundació Maresme (50), que treballa amb persones amb discapacitat. El grup recull excedents de teles que distribueix entre els seus petits tallers i voluntaris i, a més, a través d’una campanya de microfinançament ha externalitzat a un taller professional la producció de mascaretes amb factor de protecció FPP2.

Dos tipus de mascaretes

De fet, els tipus de mascaretes que fan arribar als centres sanitaris són dues. D’una banda, hi ha les mascaretes de cotó que es confeccionen artesanalment i que incorporen una butxaca interior perquè els sanitaris puguin posar el filtre. «No protegeixen del virus però ho posen difícil. I davant de la falta de material és millor això que res», assegura Laura Tió. Les emprenedores, a més, asseguren comptar amb el recolzament del personal sanitari dels centres on envien les mascaretes. No obstant, són conscients que el material realment homologat és aquell que compta amb un mínim factor de protecció, que també estan intentant confeccionar a contrarellotge.

En aquest sentit, la iniciativa ha impulsat amb èxit una campanya de microfinançament que ha recollit 24.000 euros en els últims dies i que serveixen per adquirir teixit tècnic amb factor de protecció FPP2 –filtra el 90% de partícules. Aquest material l’envien a un taller amb gran capacitat de producció –unes 2.000 al dia– on confeccionen el segon tipus de mascaretes.

Una de les impulsores del projecte, Laura Tió, explica que aquestes mascaretes amb un nivell de protecció homologable s’han de reservar per a les persones més exposades al virus, mentre que les peces de cotó poden servir a la resta del personal sanitari per plantar «una primera barrera» al virus.

400 mascaretes en un cap de setmana

La iniciativa entregarà aquesta setmana les primeres mascaretes als centres sanitaris de Mataró i Badalona després d’uns primers dies de molta producció. Els petits tallers i voluntaris de Mataró –hi ha una quinzena treballant– han confeccionat 400 mascaretes l’últim cap de setmana.

Notícies relacionades

«Teníem un compromís amb la nostra ciutat i comencem per aquí», assegura Tió. En els pròxims dies també es preveu que la xarxa pugui fer arribar material a les comarques de Girona, on la xarxa de voluntaris és «molt potent», i també a Madrid. «La gent de Madrid ho necessita moltíssim», explica Tió.

Més notícies de Mataró i Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA