On Catalunya

PLATGES DEL VARADOR I DEL CALLAO

L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola valora com a "excel·lents" dues platges de Mataró

Les platges del Varador i del Callao han tornat a obtenir la certificació Q de Qualitat Turística per novè any consecutiu

90a5e0cf-19f0-4e2b-a33f-8e07c39a08a5

90a5e0cf-19f0-4e2b-a33f-8e07c39a08a5

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les platges del Varador i del Callao obtenen un any més la certificació Q de Qualitat Turística que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Els auditors que valoren els mèrits per aconseguir el reconeixement han tingut en compte factors com la incorporació de nous serveis a les platges o la participació de Mataró en el Projecte europeu per impulsar l’economia blava.

Aquestes dues platges han obtingut de manera reiterada la Q de Qualitat des del 2010. Es tracta d’un reconeixement d’àmbit internacional que l’ICTE atorga a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis que presten als usuaris.

Una nota de 9,1

L’auditoria de qualitat de les platges té en compte aspectes com la planificació, l’organització, la gestió ambiental i dels recursos, el procés de control i la millora contínua de la qualitat turística de la platja. 

Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa obtenint una nota de 9,1.

Entre els punts forts d’aquest any es troba la millora contínua de les platges amb la incorporació de nous serveis com el canal d’embarcacions, la pèrgola i l’extensió de les passarel·les com recolzament al bany assistit o el nou Park Workout per realitzar exercicis d’entrenament, tots a la platja del Varador. 

A la platja del Callao també s’ha instal·lat aquest estiu un nou punt fix de connexió wifi.

A més, l’auditoria va destacar les diferents accions de conscienciació ambiental a les platges que han impulsat aquest any entitats com Posidònia 2021 i la Fundació CRAM, amb el recolzament de l’ajuntament, la Fundació Iluro i Bankia. 

Notícies relacionades

La participació de Mataró en el projecte europeu d’economia blava, també ha sigut un dels punts forts valorats, així com l’augment de la freqüència en les neteges de desinfecció de les dutxes de les platges.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Platges