POLÈMICA SOBRE LES ESCOMBRARIES A MATARÓ

CCOO defensa la professionalitat dels treballadors del servei de recollida de residus i neteja viària de Mataró

Des del sindicat condemnen "l'ús polític" d'un problema derivat de l'actual contracte, "que s'ha de canviar i millorar"

fa228f4d-4033-4bc0-b812-df5352b3d8d6

fa228f4d-4033-4bc0-b812-df5352b3d8d6

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la polèmica desencadenada per un vídeo d’Esquerra Republicana de Mataró en el qual es denunciava una possible mala praxi dels treballadors de la recollida de les escombraries, contractats per FCC, que barrejaven en un mateix camió els residus dels contenidors d’orgànica i rebuig; Comissions Obreres (CCOO) ha sortit a defensar la professionalitat dels treballadors i ha condemnat “l’ús polític” d’un problema derivat de l’actual contracte, que considera “que s’ha de canviar i millorar”.

En un comunicat, tant el sindicat com el comitè d’empresa, afirmen estar “sorpresos i decebuts” pel tractament que se li ha donat a al tema pocs dies abans de les eleccions municipals. 

“Una vegada fetes totes les comprovacions necessàries, s’ha arribat a la conclusió que el treballador no té cap culpa ni responsabilitat sobre els fets. Els contenidors en qüestió són per a ús de les parades dels mercat. Una vegada es va comprovar que els contenidors estaven contaminats (amb rebutjos barrejats), el protocol que té establert l’empresa és retirar-lo del circuit de residus i classificar-lo per separat, tal com es va fer (hi ha comprovants de la pesada a la planta de residus que així ho demostren)”, expliquen des de CCOO. “No sabem si la formació política que ha publicat el vídeo ha fet el mateix”, afegeixen, amb referència als republicans de Mataró.

Recordem que dimecres passat, l’Ajuntament de Mataró va informar a EL PERIÓDICO que, d’entrada, res semblava indicar que s’haguessin incomplert els procediments. Tot i així,els serveis tècnics realitzaran un informe detallat per donar compte de la incidència de manera precisa.

“De moment, és el que hi ha”

No obstant, des de CCOO expliquen que, igualment, ja són conscients de la precària situació de l’actual servei de neteja viària i recollida d’escombraries a la ciutat. Una situació que “s’ha de canviar i millorar”.

“Tant és així que el mes d’abril passat, en el ple municipal, es va aprovar sense cap vot en contra la rescissió de mutu acord del contracte que unia l’ajuntament amb l’empresa concessionària. I ja publiquem una nota d’agraïment a tal efecte”, comenten. “Amb aquesta rescissió tenim l’oportunitat de dotar la ciutat d’un servei a l’altura de l’entitat de Mataró. Però que, mentre no es redacta i licita, tenim el que tenim”,es resignen, en el comunicat.

Corresponsabilitat de la ciutadania

Finalment, des de Comissions Obreres també han volgut recordar a la ciutadania que l’Ajuntament té proveïts canals de comentaris, queixes i denúncies per a aquests casos, i que certes informacions sense contrastar no s’haurien de fer arribar directament als mitjans “perquè el focus mediàtic podria fer prendre mesures coercitives contra treballadors que no tenen la culpa de eres”.

Notícies relacionades

Així mateix, CCOO també ha alertat que el civisme i la conscienciació, tant de ciutadans com de comerciants, “no és responsabilitat dels treballadors”. “És responsabilitat de tots i de cadascun de nosaltres dipositar els rebutjos al contenidor que correspon. I aquest no és un assumpte menor, tenint en compte que ben aviat tindrem un increment de percentatge en matèria de reciclatge que s’hauran de complir i que a hores d’ara a la ciutat de Mataró encara hi estem lluny”,ha conclòs el comunicat.

Més notícies de Mataró