FESTIVAL DE DOCUMENTALS

El festival DocsBarcelona torna a Mataró els dies 22, 24 i 29 de maig

La 22è edició de documentals repeteix a la capital del Maresme amb els films 'Cahcada' i 'Avec un sourire, la revolution' al Cafè del Mar; i 'Operación Globo', a l'Espai Gatassa

59cbda8a-14cc-4b9c-87e5-111dcfb04c96

59cbda8a-14cc-4b9c-87e5-111dcfb04c96

1
Es llegeix en minuts

Del 15 al 25 de maig se celebra la 22a edició del Docs Barcelona. I Mataró tornarà a formar part de la programació d’aquest prestigiós festival de documentals, a la secció ‘DocsBarcelona a prop’, juntament amb 11 poblacions catalanes més. 

El públic mataroní podrà veure tres dels films al Cafè de Mar (22 i 29 de maig) i a l’Espai Gatassa (24 de maig). Les entrades per veure els documentals són gratuïtes.

La programació

La primera jornada del ‘DocsBarcelona a prop’ serà el 22 de maig al Cafè de Mar. A les 19 hores es podrà veure ‘Cahcada’, dirigida per Marlén Viñayo. El film narra la història de cinc venedores ambulants del Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre i reviuen els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora. En els assajos s’adonen que han educat els seus fills sense digerir el dolor del passat.

Aquest any, l’Espai Gatassa s’afegeix a la programació oferint, el divendres 24 de maig a les 19 hores, el documental ‘Operació Globus’. Dirigida per Ariadna Seuba Serra, aquesta producció catalana i holandesa narra la història de Jou, que té un somni que l’ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb què va fer la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l’aventura per recuperar-lo, però aviat s’adona que potser el que estava buscant no és el que pensava.

Tancarà el festival la projecció del film "Avec un sourire, la revolution", que es realitzarà dimecres 29 de maig a les 19 hores al Cafè de Mar. Aquesta és la primera producció internacional sobre el procés. El director canadenc Alexandre Chartrand es pregunta què va passar l’1 d’octubre i ofereix una mirada inèdita i subjectiva del procés d’autodeterminació, acostant l’espectador a la primera línia de lluita.

Notícies relacionades

La participació de Mataró dins del festival és possible gràcies a l’Ajuntament de Mataró i la productora de continguts audiovisuals i culturals Clacki compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Des del 2017, la capital del Maresme ja acull la iniciativa del Documental del Mes, que presenta mensualment un documental de gran prestigi internacional.

Més notícies de Mataró