CONTRACTACIÓ PÚBLICA

Mataró i FCC rescindeixen de mutu acord el contracte de servei públic de recollida de residus

Les dues parts consideren que s'ha d'iniciar una nova licitació amb unes condicions més ajustades al moment i a la normativa de contractació pública

La resolució del contracte serà efectiva l'1 d'abril del 2020 perquè l'actual, firmat el 2014, ja no dona una resposta òptima a les necessitats de la ciutat

9de182ee-00cc-481f-a2f8-1bd1a308eaff

9de182ee-00cc-481f-a2f8-1bd1a308eaff

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró i Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC) han acordat la resolució del contracte de la gestió del servei públic de recollida de residus, de la neteja viària, de la neteja del passeig Marítim i de les platges adjudicat a Fomento de Construcciones y Contratas, SA (FCC) amb data 21 de juliol del 2014. 

L’empresa continuarà prestant el servei fins a l’1 d’abril del 2020, moment en què es preveu l’entrada del nou adjudicatari, una vegada finalitzat el procés de licitació del nou contracte. 

Tant l’Ajuntament com FCC consideren que l’actual contracte no dona prou resposta a les necessitats actuals de la ciutat perquè, després de gairebé cinc anys d’execució, les circumstàncies econòmiques i jurídiques han canviat substancialment.

D’una banda, es considera necessària una adequació del servei a causa de l’increment de població (més de 3.000 persones en els últims 4 anys), a l’extensió de les zones residencials de la ciutat –principalment al Rengle i a l’Eix Herrera– i al creixement de l’activitat econòmica.

D’altra banda, durant aquests últims anys s’han produït circumstàncies que modifiquen l’estructura econòmica inicial del contracte, com la introducció d’un nou camió extraordinari a jornada completa per evitar el desbordament de la fracció de la resta en alguns contenidors de la ciutat, o un augment dels recursos derivats de la posada en marxa de l’App ‘Mataró Neta’, entre d’altres.

A més, durant aquest temps també hi ha hagut canvis jurídics derivats de l’entrada en vigor de la llei 2/2015, del 30 de març de desindexació de l’economia espanyola, que permet la revisió dels costos de la mà d’obra quan el període de la inversió sigui igual o superior a cinc anys i quan la intensitat en l’ús del factor treball sigui considerada significativa, com seria el cas.

Tenint en compte aquests motius, i segons l’acord de resolució del contracte, l’Ajuntament reconeix i liquidarà a FCC la quantitat de 459.256,75 € corresponents als imports dels serveis deixats al marge dels oferts inicialment i que han sigut acreditats per l’empresa. Perquè aquests serveis complementaris es mantinguin mentre FCC continuï prestant el servei, l’Ajuntament tramitarà una modificació contractual per valor de 222.802,85 €.

Notícies relacionades

L’empresa, per la seva banda, es compromet a continuar prestant el servei fins a l’adjudicació del nou contracte, i a reconèixer als treballadors adscrits els increments retributius corresponents a l’exercici 2018, 2019 i 2020, en aplicació del pacte salarial que les dues parts acordin en la negociació col·lectiva.

Més notícies de Mataró