Comptes municipals

CiU de Mataró es mostra ara disposada a negociar els pressupostos

Els nacionalistes, que hi van votar en contra en el ple extraordinari, asseguren que el canvi de rumb es deu a una qüestió de "responsabilitat institucional»

ciu-pressupostos

ciu-pressupostos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de votar en contra de la proposta inicial de Pressupostos Municipals 2019 Pressupostos Municipals 2019 que el govern socialista de Mataró va presentar en el ple extraordinari del 23 d’octubre passat, el grup de Convergència i Unió (CiU) ha fet un tomb en el seu posicionament i ha condicionat la negociació dels comptes a set grans prioritats de ciutat. Una manera de no tancar la porta a un possible pacte.

Els convergents han apel·lat al“sentit de la responsabilitat institucional”i “al fet que són el grup municipal més important de la ciutat” per explicar el seu sorprenent canvi de rumb. "Som un grup amb visió de govern que no està aquí per complicar la vida a ningú, al contrari, estem per ajudar els mataronins a viure millor", ha explicat Quim Fernández, portaveu del grup municipal.

Malgrat el canvi d’opinió, els convergents posen condicions al vot afirmatiu als Pressupostos 2019. Consideren irrenunciables els debats referents a la promoció de ciutat, a la formació de les persones i la lluita contra l’atur, a l’aposta per la cultura i l’esport, el pla d’impuls del centre, la planificació de les inversions que la ciutat necessita, un compromís més gran amb accions ja aprovades o iniciades (com l’M2022 o el Llibre Blanc de la Cultura) i recuperar aquells debats que el govern ha "segrestat".

Notícies relacionades

Fernández també ha aprofitat el moment per criticar l’actitud del govern de David Bote (PSC): "La seva incapacitat per arribar a acords no la pot traslladar a l’oposició. L’obligació del govern és fer tot el possible per arribar a una entesa, no asseure’s a esperar que els recolzin". I ha desmentit que sense pressupost no es puguin tirar coses endavant.

Més notícies de Mataró