¿I Can Fàbregas?

L'Ajuntament de Mataró habilita un aparcament al lloc on hi havia d'anar la Casa de la Cultura Popular

El Corte Inglés havia de pagar aquest equipament, però en aquest moment el diàleg entre l'operador comercial i el consistori «és nul»

casa-cultura

casa-cultura

2
Es llegeix en minuts
ACN

El solar que havia d’acollir la futura Casa de la Cultura Popular de Mataró es convertirà aquest Nadal en un aparcament de rotació. És la solució provisional mentre no es fa l’equipament, que està vinculat a la construcció d’un Corte Inglés a pocs metres del lloc, perquè són els grans magatzems els que havien de pagar l’obra.

Fa un any, no obstant, una sentència del Tribunal Suprem doblava la planificació urbanística que el consistori havia dissenyat per fer possible els dos projectes. Mentre no es resolgui el litigi –l’Ajuntament va presentar recurs–, la direcció d’El Corte Inglés es nega a seure a parlar amb el consistori per intentar buscar solucions alternativescom pretenia el govern municipal.

La Casa de la Cultura Popular de Mataró no es farà "a curt termini" i en el futur "tampoc" es farà al lloc on estava previst, si es fa cas del que diu la sentència del Suprem. Ho ha recordat aquest dilluns l’alcalde de la ciutat, David Bote, quan fa poc més d’un any de l’anul·lació del pla urbanístic a l’entorn de l’illa de Can Fàbregas i de Caralt.

L’alt tribunal va considerar "irracional" i "inversemblant" que l’Ajuntament hagués desmuntat peça a peça l’antiga nau catalogada de Can Fàbregas per alliberar un solar per als grans magatzems i, posteriorment, pretengués fer reconstruir l’antiga fàbrica uns metres més enllà perquè acollís la Casa de la Cultura.

Una situació complexa

Tot i que en el seu moment el govern municipal ja va reconèixer que seria "molt difícil" reconduir la situació, Bote assegura que Mataró "no es rendeix" i que lluitarà "fins al final" per fer possible l’arribada d’El Corte Inglés i, de retruc, la construcció de la Casa de la Cultura Popular. En aquest sentit, al seu dia ja es va recórrer la sentència, tot i que sense resposta.

Bote va explicar que també s’ha intentat parlar amb l’operador comercial, però reconeix que el diàleg és nul: "Ens van dir clarament que no hi ha res a parlar fins que no hi hagi resposta del Suprem". Mentrestant, l’Ajuntament ha decidit condicionar el solar de la Casa de la Cultura com a aparcament per donar resposta a una de les peticions dels comerciants del centre de Mataró.

Notícies relacionades

El nou estacionament tindrà capacitat per a 79 cotxes i una dotzena de motos. Les obres començaran aquesta mateixa setmana i la previsió és que l’aparcament es posi en marxa abans de la campanya de Nadal. Serà un aparcament gratuït però amb limitació horària per "afavorir" el comerç de proximitat. El solar d’El Corte Inglés continuarà tancat i en desús.

Més notícies de Mataró