Conflicte a escena

Toni Cabré guanya el premi de teatre Ciutat d'Alzira amb 'Okupes particulars'

El dramaturg de Mataró explora la història de dos personatges obligats a viure sota un mateix sostre

toni-cabre

toni-cabre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dramaturg de Mataró, Toni Cabré s’ha proclamat guanyador de la XIII edició del premi de teatre Palanca i Roca amb 'Okupes particulars', una obra plena de “diàlegs ràpids i irònics, esquitxada amb tocs d’humor”, segons ha anunciat Edicions Bromera.

El guardó està dotat amb 6.000 euros per la Fundació Aigües de València i, d’aquesta manera, Cabré es converteix en el primer dels guanyadors delspremis literaris Ciutat d’Alzira d’aquest any i obre el palmarès del 30è aniversari d’aquest certamen, organitzat per l’editorial Bromera i l’Ajuntament d’Alzira.

Entre els 32 originals presentats al premi, el jurat ha escollit aquesta peça “pel seu interès tant per ser llegida com per ser representada, a més de per la temàtica actual, amb uns personatges i uns conflictes molt construïts i lligats”. L’obra serà publicada a la col·lecció Bromera Teatre.

'Okupes particulars' explica la peripècia de dos personatges ('Ell’ i 'Ella') que es veuen obligats a compartir un pis que han ocupat per raons molt diverses. Ella ha deixat una casa d’okupes on es consumia, Ell ha fugit d’una família que l’asfixiava. Llavors despleguen diverses estratègies per compartir el mateix sostre, intenten oblidar el passat, fer-se un lloc en el present i no atabalar-se gaire pel futur, però no els resulta senzill.

Per Cabré totes les persones som okupes: “D’alguna manera sempre ocupem espais dels altres. Envaïm la vida d’altres persones, i elles envaeixen la nostra. És un conflicte permanent”, afirma. El dramaturg mostra aquest conflicte amb una situació molt actual, que provoca la identificació immediata del lector.

L’entrega del guardó tindrà lloc el pròxim 9 de novembre en el marc del tradicional sopar dels premis literaris Ciutat d’Alzira. Durant la vetllada es donaran a conèixer els guanyadors en les categories de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia. Els de literatura juvenil i infantil i el d’àlbum il·lustrat es faran públics el 2 de novembre.

Notícies relacionades

Més notícies de Mataró