Eleccions municipals

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Mataró no descarta pactes amb partits no independentistes

Francesc Teixidó afirma en el primer acte de precampanya: "El projecte que volem construir ha d'anar fins i tot més enllà de les concepcions ideològiques de cada un"

teixidor-presentacio

teixidor-presentacio

1
Es llegeix en minuts
M.Coll

Després que a finals d’agost descartés formar part d’una llista única independentista unitàriaFrancesc Teixidó, candidat a l’alcaldia de Mataró per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), en el seu primer acte de precampanya, celebrat divendres passat a la ciutat, no va tancar la porta a possibles pactes amb formacions no independentistes.

El republicà, en un discurs clarament local i sense cap referència al context polític nacional, va afirmar amb contundència: “El projecte que volem construir ha d’anar més enllà de les sigles d’un sol partit políticmés enllà fins i tot de les concepcions ideològiques de cada un: demanem mataronisme”. I no va negar la possibilitat d’arribar acords amb“tots els que estimin la ciutat”.

Malgrat aquest missatge, especialment dirigit als socialistes –en aquests moments el PSC governa en solitari a Mataró després de la ruptura amb CiU com a conseqüència de l’1-O– Teixidó no es va estalviar crítiques contra l’actual govern. El republicà va denunciar un empobriment econòmic social i econòmic i una pèrdua de valors democràtics i de la llibertat d’expressió a la ciutat.

I va qualificar l’executiu socialista mataroní d’“insensible” per no haver recolzat els presos polítics i els membres dels CDR detinguts. “Mataró té un govern que s’ha identificat més amb el seu partit que amb la ciutat i que cada vegada més s’ha tancat en si mateix”, va manifestar el candidat republicà a l’alcaldia.

L’alcalde de tothom

Tenint en compte aquest punt de partida, Teixidó es va presentar davant de militants i d’alguns alcaldes republicans del Maresme com “l’alcalde de tothom” i com un dirigent“disposat a buscar acords”;però també amb un gran objectiu de futur: “Tornar a convertir Mataró en la capital que mai hauria d’haver deixat de ser”.

Notícies relacionades

I a l’espera d’un programa més definit ja va apuntar alguns dels projectes que poden ser ítems de la seva campanya: reconversió de la N-II al seu pas per Mataró en via urbana, reactivació del port de Mataró, on es proposa construir un auditori; potenciació del comerç urbà com a condició prèvia a l’acceptació de l’ampliació del centre comercial Mataró Park, i ampliació i nova construcció de diversos centres d’atenció primària.

Més notícies de Mataró