Llei de la transparència

Mataró inclou setze mapes temàtics i interactius a la seva web

A partir d'ara els ciutadans poden consultar des de plans històrics fins a buscar equipaments o serveis

mapa-mataro

mapa-mataro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró ha ampliat la secció cartogràfica de la seva pàgina web, ara els ciutadans poden consultar des d’una seqüència de plans històrics de la ciutat, del segle XIX fins a l’actualitat, fins a buscar equipaments municipals o serveis. En total s’han pujat setze nous mapes temàtics i més de vuitanta arxius descarregables.

Un dels nous continguts és el "Pla Mataró" que mostra la localització i informació dels diferents equipaments de la ciutat, com els esportius, els culturals, els socials, els sanitaris i els organismes externs; a més l’aplicació permet realitzar recerques per carrers, adreces i topònims, entre d’altres.

També es poden consultar setze mapes de temàtiques diferents, molt variables. Des de plans sobre els límits administratius de la ciutat, passant pel patrimoni arquitectònic, elements culturals, plans històrics, la localització dels gegants de la ciutat, plans parcel·laris, itineraris a les guarderies més pròximes, localització de les entrades de la Bústia Ciutadana o de l’activitat policial.

Però també es poden consultar mapes sobre elements del Centre de Coneixement Urbà (mapa sonor, zones d’influència d’algunes activitats comercials...), dels polígons industrials, dels itineraris de la neteja de la ciutat, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, mapa lluminós i del creixement urbà de la ciutat. Tot tipus d’informació a un clic i organitzada de forma molt visual.

Notícies relacionades

Segons ha explicat el consistori, aquesta nova eina de transparència permet la visualització i consulta de dades geoespacials produïdes i custodiades fins al moment per l’Ajuntament de Mataró però a partir d’ara són accessibles per a la societat partint de la llei de la transparència, accés a la informació pública i bon govern 19/2014.

Més notícies de Mataró