Economia social

L'Ateneu Cooperatiu del Maresme celebra la primera taula territorial d'economia social

S'acorda que l'organisme sigui un recurs per a la consolidació d'iniciatives d'ESS i de xarxes d'intercooperació

Un moment de la primera taula territorial d’economia social.

Un moment de la primera taula territorial d’economia social. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ateneu Cooperatiu del Maresme va celebrar dimecres passat, 21 de març, al Cafè de Mar de Mataró, la primera taula territorial de l'economia social amb l'objectiu de crear un espai de trobada dels agents implicats en l'economia social i solidària, analitzar i diagnosticar la situació de l'economia social al territori i elaborar propostes d'actuacions.

Més de 30 persones, entre cooperativistes, docents, representants d'administracions públiques i entitats, van assistir en aquest primer acte de la segona edició del projecte de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, organització mancomunada per cinc entitats: la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, la Xarxa d'Economia Social (XES), Tecnocampus- Mataró, Facto Assessors i L’Esberta.

En el debat d'aquesta trobada es va destacar la necessitat que l'Ateneu sigui un recurs per a la consolidació d'iniciatives de l'economia social i solidària (ESS), com també de les xarxes d'intercooperació. I es va informar de les principals accions previstes per a aquest any: tallers i formacions, l'establiment de punts d'informació al llarg de la comarca, col·laboracions amb el moviment educatiu i continuar amb l'acompanyament a les iniciatives.

Un de catorze

L'Ateneu Cooperatiu del Maresme és un dels 14 que formen part de la xarxa impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Els ateneus els integren organitzacions públiques i privades que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l'economia social i cooperativa. Identifiquen necessitats i oportunitats del sector i ofereixen una àmplia cartera de serveis integrals per a l'aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social.

Notícies relacionades

Durant la primera edició de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, que va tenir lloc durant el 2017 i va estar liderada per l'Ajuntament de Mataró, es van registrar més d'un miler d'usuaris atesos, més de 600 participants en tallers i formacions, es van realitzar 34 activitats en tot el Maresme i es van crear 10 noves cooperatives que van inserir 15 persones. També es va fer la primera diagnosi de l'economia social i solidària, que va constatar l'existència de 110 cooperatives actives al Maresme.

Més notícies de Mataró