Nens sols

Mataró busca famílies d'acollida per a menors tutelats

Actualment hi ha un centenar de nens de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres residencials

Cartell de la Generalitat de la campanya de cerca de famílies d’acollida.

Cartell de la Generalitat de la campanya de cerca de famílies d’acollida. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), que segueix treballant per aconseguir famílies d'acollida per als 100 nens de 0 a 6 anys que actualment viuen en centres residencials d'acció educativa, va definir l'any passat 8 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris on trobar famílies, entre els quals hi havia Mataró.

El 27 de febrer de l'any passat, l'Ajuntament es va comprometre a través d'una Declaració institucional a fomentar mesures de coneixement de l'acollida familiar entre els veïns del municipi. Però no ha sigut fins un any després que les mesures s'han començat a concretar.

En aquest sentit, el 22 de març es portarà a terme la primera sessió informativa a la Fundació Hospital, el 5 de juliol es farà la segona trobada amb aquest objectiu a la Biblioteca Antoni Comas, i el 21 de novembre es realitzarà a la Biblioteca Pompeu Fabra. Totes seran a les 19 h. De la mateixa manera, en tots els equipaments municipals es podrà trobar informació sobre aquesta mesura de protecció a la infància.

Altres ciutats

A part de Mataró, els altres municipis que l'ICAA ha identificat com a prioritaris són: Barcelona, Badalona, Mataró, l'Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Notícies relacionades

Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més de 1.000 nens; tot i això,  hi ha un centenar de nens de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres, són grups de germans o nens amb malalties greus i diversitat funcional.

Més notícies de Mataró