Pressupostos municipals

Els mataronins decideixen tapar forats amb els diners dels pressupostos participatius

1.811 ciutadans han participat en la votació final i han escollit 4 de les 12 propostes finalistes

Els regidors Miquel Àngel Vadell i Juan Carlos Jerez a la plaça de Santa Anna. 

Els regidors Miquel Àngel Vadell i Juan Carlos Jerez a la plaça de Santa Anna.  / AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera edició dels pressupostos participatius proposats per l'Ajuntament de Mataró han finalitzat amb l'última fase, que era la votació popular de les 12 propostes finalistes. Durant vint dies, del 2 al 22 de febrer, 1.811 ciutadans han votat al web www.decidimmataro.cat les propostes que preferien fins a arribar als 500.000 euros màxims que estaven en debat.

Malgrat tenir la possibilitat de fer volar la imaginació, el realisme i el pragmatisme dels ciutadans s'ha imposat, evidenciant aspectes no prou cuidats i poc segurs de la ciutat. En aquest sentit, la proposta més votada ha sigut arreglar forats de les voreres. Una inversió de 250.000 euros per millorar la pavimentació i la reurbanització de les voreres de la ciutat fetes malbé per l'acció de les arrels dels arbres.

En segon lloc, i amb una inversió de 34.500 euros, s'ha votat millorar la plaça de Santa Anna, epicentre de la capital del Maresme, perquè sigui més agradable. El projecte inclou instal·lar sis bancs de pedra, sis jardineres rodones de fossa i una font amb quatre sortidors d'aigua potable.

La tercera proposta, amb una inversió de 110.000 euros, demana instal·lar tendals, cortines i/o làmines als vidres en sis guarderies (Figueretes, Cerdanyola, Menuts, Tabalet, La Llàntia i Elna) i dues escoles (Antonio Machado i Montserrat Solà).

I, finalment, amb un pressupost de 65.575 euros, la renovació de jocs infantils didàctics i pedagògics a nou escoles (Tomàs Viñas, Camí del Mig, Germanes Bertomeu, Josep Montserrat Cuadrada, Peramàs, Angeleta Ferrer, Camí del Cros, Cirera i Torre Llauder).

Notícies relacionades

La suma d'aquests quatre projectes s'eleva als 460.076 €, però la següent proposta elegida, per ordre de votació, és la construcció de 4 espais tancats per a la lliure circulació de gossos, amb un pressupost de 122.720 €, impossible de portar a terme. Per això, pròximament, la Comissió Especial d'Organització es reunirà per valorar tot el procés i decidir consensuadament el destí del romanent de 39.924 €.

Més notícies de Mataró