LITIGI ENTRE EL PROMOTOR I L'AJUNTAMENT

El malson dels dos macroprostíbuls de Mataró torna a primera plana

El promotor dels macroprostíbuls va anunciar que aquest dilluns començaria les obres però no ha complert la seva amenaça

L'Ajuntament recorda que no té permís d'obres per construir al terreny de les Hortes del camí Ral

David Bote, alcalde de Mataró, insisteix que el promotor té la llicència d’obres caducada. / ACN

David Bote, alcalde de Mataró, insisteix que el promotor té la llicència d’obres caducada.
prostibulo-mataro-2
prostibulo-matar

/

2
Es llegeix en minuts
J.S. / M.C.

L'empresari Josep Maria Colomer no va executar la seva amenaça i tot i que aquest dimarts el dia ha començat assolellat a la capital del Maresme, les màquines no van entrar al terreny on haurien de construir-se els macroprostíbuls de la seva propietat, a la cruïlla entre el carrer de la Resseguidora i la Via Sèrgia, al polígon de les Hortes del camí Ral. Ni una ànima  passejava per l'interior de l'espai, on hi ha penjat, això sí, un cartell d'anunci d'obres.

A finals de gener, el promotor del polèmic macrobordell que des de l'any 2010 intenta instal·lar-se a la capital del Maresme va anunciar que volia començar les obres el 12 de febrer. Així ho va comunicar oficialment a l'Ajuntament de Mataró. I, de fet, aquest dilluns, en declaracions a l'ACN, Colomer assegurava que si les obres no havien començat era per la pluja que queia insistentment a la capital del Maresme.

Segons l'Ajuntament, l'empresari no té el permís d'obres per dur a terme els treballs, de manera que si les comencés incorreria en una il·legalitat que intentarien aturar “usant tots els instruments legals al nostre abast”, segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Núria Moreno.

Fa mesos, Colomer va guanyar un litigi a l'Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que li va reconèixer la vigència de la llicència ambiental del futur local, però segons el consistori això no significa que pugui construir en el local de la seva propietat.

A més, la regidora d'Urbanisme, Núria Moreno, ha explicat que tampoc se li podria concedir ara el permís requerit perquè "hi ha una suspensió de llicències vigent" mentre es treballa en el futur pla d'usos dels polígons que, d'altra banda, vol evitar la implantació d'aquest tipus de negocis en la ciutat.

"Els prostíbuls més luxosos d'Europa"

El promotor del bordell no comparteix l'opinió del consistori. Ell assegura que la llicència d'activitats, que sí que és vigent després que un llarg litigi judicial li hagi donat la raó, està "vinculada" a la llicència d'obres; per tant, si existeix una per força ha d'existir l'altra. I per aquesta lògica es planteja iniciar les obres al més aviat possible. I, assegura que si avui no ho ha fet, tot i que el sol acompanyava, ha estat perquè encara falten "alguns serrells" per polir, per garantir la seguretat jurídica de les obres i evitar que l'Ajuntament les pugui aturar.

Notícies relacionades

De 2.000 metres quadrats i 80 habitacions, el local operaria sota el nom 'Showgirls Chocolate Night Club'. Segons el promotor ha declarat a l'ACN, serien els prostíbuls "més luxosos d'Europa". El tema és motiu de controvèrsia a la ciutat -tot i que els locals estarien en un polígon industrial, lluny de la trama urbana- i, estranyament, ha generat una total unanimitat entre els nou grups polítics presents en el consistori: tothom està d'acord a atura com sigui l'arribada dels macroprostíbuls.

Més notícies de Mataró