Hub tecnològic

Vision Online s'uneix al CVC per portar la seva visió artificial a Xile

La companyia de Mataró proveirà de lents i càmeres al Centre de Visió per Computador

Façana del Centre de Visió per Computador de la UAB.

Façana del Centre de Visió per Computador de la UAB. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Vision Online, empresa amb seu a Mataró, ha tancat un acord amb el Centre de Visió per Computador (CVC). La companyia proveirà de lents, càmeres i altres sistemes òptics a aquesta entitat, que té com a objectiu la transferència de tecnologia cap a la societat i està participada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta aliança, en la qual CVC posa la investigació i els coneixements i l'empresa Mataró la seva experiència a la indústria visual, la Generalitat vol convertir Catalunya en un centre tecnològic de l'àmbit de la visió per computador, i a Vision Online en una de les empreses internacionals de referència en aquesta iniciativa.

Expansió a Xile

Els primers resultats d'aquesta hub de tecnologia per a la millora de la visió artificial s'aplicaran a Xile, concretament en el camp de la indústria alimentària. "L'objectiu és crear un sistema de visió artifical per poder detectar la traçabilitat del salmó, indústria important en aquest país", segons José Ortiz, responsable de la política d'expansió de Visió Online. I formar part d'una incubadora d'empreses en el marc de la Universitat de Xile.

Des de la companyia de Mataró es considera “aquesta aliança com un pas molt important i una gran empenta per a la seva expansió”, segons ha valorat Jaume Fontanella, enginyer de l'empresa. L'obertura d'aquesta seu a Xile s'afegeix a les oficines que ja tenen a Mèxic i Argentina.

Notícies relacionades

Els enginyers Joel Christian Hurley i Jaume Fontanella van crear Vision Online el 2012. El maig va arribar l'advocat José Ortiz com a nou director general. Els principals clients de l'empresa són dels sectors farmacèutic i automobilístic, i han obert recentment una oficina a Alemanya, Erlangen.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Xile Empreses