L'AMPA de la Mar Nova de Premià de Mar ocupa la seu d'Ensenyament a Mataró

Els pares de l'escola, que la Generalitat tancarà quan s'acabi el curs, demanen una reunió amb la consellera Meritxell Ruiz

jgblanco37315650 16 2 2017   matar    delegaci  del departament de ensenyamen170216135541

jgblanco37315650 16 2 2017 matar delegaci del departament de ensenyamen170216135541

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

Fins que no se'ls atengui en una reunió formal amb la consellera d'EnsenyamentMeritxell Ruiz, o amb el seu número 2, Antoni Llobet, no es mouran de la seu d'aquest departament a Mataró, que atén les comarques del Maresme i del Vallès Oriental. 

Són els pares de l'escola la Mar Nova de Premià de Mar. La Generalitat ha anunciat el seu tancament i integració en l'escola Montserrat, situada a l'altre extrem del municipi. És una de les dues escoles que desapareixeran del mapa escolar a final de curs; l'altra està a Sant Vicenç dels Horts.

Els pares, juntament amb alguns professors i representants de sindicats com la Ustec_STEs o CGT i d'associacions com la Federació d'Ampes de Catalunya (FAPAC) i l'Assemblea Groga, han ocupat a partir de les 11 del matí les instal·lacions de Serveis Territorials i han desplegat una pancarta reivindicativa. Asseguren que hi passaran la nit si no se'ls atén.

“Ens veiem obligats a tancar-nos fins que ens donin solucions. Creiem que la disminució d'alumnes s'hauria de veure com una oportunitat per disminuir les ràtios, no per tancar centres”, ha afirmat Jordi Estarlich, pare de l'escola i expresident de l'AMPA. “La complexitat de les aules de Premià de Mar és prou alta per tancar centres”, ha afegit.

Aquesta mateixa font assegura que no hi ha hagut cap contacte formal amb la Conselleria des de la demanda del TSJC, que l'AMPA va perdre, i en què es demanava la suspensió cautelar del tancament del centre. Aquesta era una de les últimes esperances dels impulsors del centre per evitar que el 23 de juny, últim dia lectiu d'aquest curs, la trajectòria de l'escola arribi al seu final després de vuit anys de vida.  

TANCAMENT ANUNCIAT EL MAIG DEL 2016

En realitat, l'anunci data del maig del 2016 i des d'aquell moment els pares han portat a terme diferents accions per impedir el tancament del centre, que consideren “únic” al municipi i “singular” en el conjunt de la comarca.

Notícies relacionades

Van aconseguir, per exemple, que el ple del Parlament aprovés una moratòria del tancament d'un any, amb els vots de tots els grups excepte Junts pel Sí. La coalició governamental, de totes maneres, ja va deixar clar que no pensava aplicar aquesta resolució i que l'escola tancaria igualment. “Es veu que el Parlament és sobirà segons per a quines coses”, ha ironitzat Estarlich. 

Més notícies de Mataró