Podem Catalunya diu que l'únic cercle oficial a Mataró és el de Montse Morón

Nega que pugui coexistir un cercle de barri com el d'Eixample Mataró si ja està validat un del conjunt de la localitat

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

Podem Catalunya ha sortit al pas de la notícia avançada aquest dilluns per l'edició local de Mataró d'EL PERIÓDICO en relació amb la creació d'un nou cercle -de caràcter territorial- a la ciutat de Mataró, el de Podem Eixample Mataró, crític amb el cercle oficial del conjunt de la localitat.

En un comunicat emès conjuntament per Podem Catalunya i el cercle de Podem a la capital del Maresme, la direcció del partit a Catalunya fa pinya amb el grup oficial, liderat per Montse Morón, i afirma que Podem Mataro "no està representat en aquest cercle fantasma” i que l'assemblea de PODEMataro “rebutja aquest grup”.

Si bé des del grup dissident s'assegurava després de l'assemblea del divendres passat que era perfectament compatible (dins dels estatuts de Podem) l'existència d'un cercle de barri a una ciutat que ja tingués un cercle del conjunt de la localitat, fonts de la formació ho neguen rotundament: “El cercle Podem Mataro és el cercle validat de la localitat, i per tant crear un cercle de barri entra en un conflicte territorial, que resol el Comitè de Garanties Democràtiques i la Secretaria d'Organització Estatal a favor del cercle validat, en aquest cas, el cercle de Podem Mataró”.

Segons Podem Catalunya, ni en el document organitzatiu del cercle de Podem Mataró ni en els estatuts del partit a nivell estatal es permet la duplicitat de cercles en una localitat. Això només seria possible en el cas que coexistissin dos cercles de barri, però no en un cas com el descrit.

"EL NOU CERCLE NO ESTÀ VALIDAT PER NINGÚ"

El mateix comunicat assegura que el cercle Podem Eixample Mataró no està validat per cap òrgan de Podem a nivell estatal ni de Podem Catalunya. A més, s'afirma que la majoria de persones que integren el “cercle fantasma”  de Podem Eixample “no són ciutadans de Mataró”. Així doncs, es resta credibilitat a l'operació.

Notícies relacionades

Finalment, el cercle Podem Mataró denuncia que el procediment utilitzat no és correcte políticament ni ètica: “És una maniobra que perjudica el partit i que respon únicament a objectius personals, allunyats de qualsevol bé col·lectiu per a la nostra organització o per a la nostra ciutat”. 

Més notícies de Mataró

Temes:

Podem