Els crítics de Podem a Mataró s'organitzen en un nou cercle territorial

Ana María Caballero, que l'agost passat va deixar el grup municipal per l'enfrontament amb Montse Morón, és una de les seves integrants

2
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

Des de divendres passat, Mataró té dos cercles de Podem.

Un, l'oficial i de caràcter municipal, es diu Podem Mataró i l'encapçala Montse Morón, cap del grup municipal VoleMataró -la marca amb què els de Pablo Iglesias es van presentar a les eleccions, que va aconseguir tres seients al consistori municipal-.

L'altre s'anomena Podem Eixample Mataró i, acollint-se a la doctrina que cada barri pot tenir un cercle sense que hagi de posar-se d'acord amb el del costat ni amb el general de la ciutat, és en realitat el sector crític del partit a Mataró, dins del qual participa Ana María Caballero, que l'agost passat va sortir del grup de VoleMataró per mantenir -va dir- la coherència amb el cercle local de Podem.

A l'acte del divendres, les vint persones reunides amb la finalitat de crear el Cercle Podem Eixample Mataró van parlar de rescatar els “principis fonamentals de Podem, aplicant la pedagogia dels fets i l'exercici de la transparència i la veritat pura i dura”, segons es recull a l'entrada del blog que el grup polític acaba d'estrenar.

CRÍTIQUES AL CERCLE OFICIAL

“Veiem clar que necessitem obrir un període de canvi i reestructuració del nostre partit a Mataró per democratitzar l'organització, reconduir la seva pràctica política cap a la línia oficial de Podem, tornar la veu als militants de base i buscar les màximes garanties per a la bona comunicació entre les persones”, es pot llegir en el manifest.

Es tracta, doncs, d'una esmena a la totalitat de la gestió de Montse Morón, amb qui Caballero no parla des de fa temps, malgrat que al ple municipal estan separades per pocs centímetres. Morón va anunciar el novembre passat la seva voluntat de deixar el càrrec de secretària general de Podem, però encara segueix ostentant el lideratge del cercle oficial. 

De totes maneres, fonts de la nova plataforma asseguren que en cap cas volen presentar-se com un col·lectiu contra ningú, sinó precisament sumar totes la sensibilitats del partit a la capital del Maresme.

La trobada de constitució del nou cercle territorial de Podem es va celebrar al Casal de Barri Les Esmandies. No va ser casualitat, sinó perquè és “on vam néixer”, recordava aquest matí una de les persones impulsores d'aquest grup, que prefereix mantenir l'anonimat.

Notícies relacionades

A Les Esmandies és on van tenir lloc les primeres trobades de Podem Mataró, animades per David Jordán, empresari de noves tecnologies que va ser el primer que va pensar a desenvolupar una cèdula local del partit de Monedero, Errejón i Iglesias.

Més notícies de Mataró

Temes:

Podem Podem