Reconeixement

Almeida nomenarà Tim Burton ambaixador de Madrid

El cineasta nord-americà serà la primera persona a rebre la distinció, creada per l’ajuntament fa poc

Almeida nomenarà Tim Burton ambaixador de Madrid

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Govern municipal de José Luis Martínez-Almeida iniciarà els tràmits per atorgar el títol d’ambaixador de Madrid el cineasta nord-americà Tim Burton, que serà la primera persona a rebre aquesta distinció, creada recentment.

Fonts del consistori han assenyalat que el nomenament de Burton, un «artista de talla i fama mundial», com a ambaixador de la ciutat «potencia la imatge de Madrid» i «distingeix el gran director de cine».

La junta de govern de l’ajuntament acordarà aquest dijous iniciar el procediment per atorgar aquest títol, que va ser incorporat al reglament de distincions honorífiques de l’ajuntament en la reforma aprovada a l’abril a fi de «distingir les persones que hagin destacat per les seves activitats o serveis a l’exterior en benefici de la ciutat de Madrid».

Segons el que preveu la norma, es poden concedir un màxim de tres títols d’ambaixador cada any i l’atorgament de la distinció es realitzarà «en un acte solemne».

La concessió del títol coincidirà, segons els plans de l’ajuntament, amb l’aterratge a Madrid d’un espectacle d’experiència immersiva sobre l’obra de Tim Burton, que serà una «estrena mundial» i es muntarà a l’Espacio Ibercaja Delicias després de l’estiu, en dates encara per confirmar.

«Després d’una vida de creativitat desbordant, Burton arriba per exposar la seva obra visual a Madrid, una ciutat igualment creativa, capital mundial de l’art, la sevagran passió», destaca la delegada municipal de Cultura, Turisme i Esport, Andrea Levy, en declaracions remeses a la premsa.

«Serà la primera vegada que es pugui visitar a Europa una retrospectiva de la seva obra gràfica», ha afegit Levy sobre l’artista per a qui «tot va començar amb un dibuix en un tros de paper i que ara se cita amb la ciutat de les teles i els pinzells».

Notícies relacionades

Tim Burton, segons destaca l’ajuntament, és «cèlebre per l’estètica gòtica de les seves pel·lícules» i un «geni visual sense parió dins dels directors de la seva generació» amb capacitat per «portar a les sales de cine adolescents i joves de tot el món».

Entre els títols més destacats dirigits per Burton hi ha ‘Beetlejuice’, ‘Batman’, ‘Eduardo Manostijeras’, ‘Malson abans de Nadal’, ‘Ed Wood’, ‘Mars Attacks!’, ‘Sleepy Hollow’, ‘El planeta dels simis’, ‘Big Fish’, ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, ‘La núvia cadàver’, ‘Sweeney Todd’ i ‘Alícia al país de les meravelles’.