Barri de San Blas

Detectat un brot de 21 infectats en persones grans vacunades d’una residència a Madrid

1
Es llegeix en minuts

La residència de gent gran Orpea San Blas de Madrid ha registrat un brot de 21 usuaris infectats per coronavirus, malgrat que tots estan vacunats, set dels quals han hagut de ser ingressats a l’Hospital Ramón i Cajal.

En roda de premsa, el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha alertat que «les vacunes són molt eficaces però no són al cent per cent segures» i ha recordat que «pot passar que persones vacunades puguin desenvolupar la infecció».

Segons ha detallat, en l’esmentada residència estaven tots vacunats amb pauta completa. El dia 30 de maig comença el brot quan dos pacients acudeixen a Urgències de l’Hospital Ramón i Cajal «per motius no relacionats amb el coronavirus» (per una fractura de maluc i per una pneumònia aspirativa).

Al portar a terme el protocol d’atenció aquests ciutadans i realitzar-los PCR, aquestes donen positiu. El dia següent se’ls fa test d’antígens a tots els residents que eren a la segona planta d’aquesta residència i a més se sectoritza el centre, a 52 pacients, en zona vermella i groga.

Durant aquell mateix matí, se sol·licita PCR i serologia dels dos pacients ingressats i es confirma que 14 ciutadans que eren al centre tenien un test d’antígens positiu però que hi ha absència de positivitat de treballadors.

Notícies relacionades

Zapatero ha continuat explicant que, avançant en l’evolució del brot, es deriven cinc pacients més amb una prova diagnòstica d’infecció aguda a l’Hospital Ramón i Cajal.

Així, en total han sigut diagnosticats 21 casos amb evolució «favorable». Es desconeix l’origen del brot, al donar de moment negatiu els treballadors, tot i que sí que ha incidit que probablement la soca responsable pugui ser la britànica.