Inadmet el recurs d’Ecologistes

El Suprem confirma l’anul·lació de Madrid Central per defectes formals

  • La sentència prèvia del TSJM ja advertia del decaïment de les multes si la decisió judicial adquiria fermesa

lainz46087660 madrid 30 11 2018sociedad hoy se estrena madrid central en l181130171937

lainz46087660 madrid 30 11 2018sociedad hoy se estrena madrid central en l181130171937 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha inadmès el recurs presentat per Ecologistes en Acció confirmant així la sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) en la qual anul·lava la zona de baixes emissions per defectes formals. A la interlocutòria del Suprem, datada ahir i consultada per Europa Press, s’inadmet tant el recurs de cassació d’Ecologistes en Acció Madrid com estableix la imposició de costos a la part recurrent fins a la xifra màxima de mil euros.

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid anul·lava el mes de juliol Madrid Central després d’estimar parcialment els recursos presentats per la Comunitat de Madrid, el Grup Popular a l’Ajuntament de Madrid i la mercantil DVuelta Assistència Legal sense entrar al fons de l’assumpte i sense valorar la delimitació d’aquesta zona de baixes emissions i la seva regulació.

Decaïment de les multes

El TSJM apreciava a tres sentències diferents l’omissió de tràmits d’elaboració i aprovació del marc legal que sustenta el desenvolupament de Madrid Central i les resolucions, en cas d’adquirir fermesa, suposaria el decaïment de les multes imposades durant el seu període de vigència. La resolució podia ser recorreguda en cassació davant el Suprem, que és el que va fer Ecologistes en Acció.

Els magistrats del TSJM anul·laven per «defectes formals» i a petició de la Comunitat de Madrid l’ordenança de Mobilitat Sostenible aprovada pel Ple de l’Ajuntament en sessió extraordinària el 5 d’octubre del 2018, encara amb el govern d’Ara Madrid.

Notícies relacionades

Ho feien per l’«omissió» del tràmit d’informació pública, un requisit que es considera «essencial, preceptiu i indispensable» al tractar-se d’una de les «principals manifestacions del dret que els espanyols tenen a participar en els assumptes públics», i que està reconegut a l’article 23 de la Carta Magna. Així, quedaven anul·lats els articles de 21 a 25 de l’esmentada ordenança.

En relació amb el recurs del Grup Popular a l’Ajuntament de Madrid, la Sala també estimava parcialment la seva reclamació i anul·la l’article 23 del mateix acord del Ple, a l’entendre que falta la «imprescindible» memòria econòmica prèvia a l’aprovació de l’ordenança.