Prefereix Ciutadans i Més Madrid

Gabilondo: «Amb aquest Iglesias, prefereixo ‘no’»

  • El candidat socialista insisteix en la necessitat que hi hagi un govern que s’allunyi «de la confrontació i el radicalisme»

zentauroepp55204958 madrid  01 10 2020   el portavoz del psoe   ngel gabilondo  201007111905

zentauroepp55204958 madrid 01 10 2020 el portavoz del psoe ngel gabilondo 201007111905 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El candidat del PSOE a les eleccions autonòmiques del 4 de maig, Ángel Gabilondo, prefereix no pactar amb Pablo Iglesias després del 4-M. «Amb aquest Iglesias, prefereixo ‘no’», ha recalcat el socialista, abans d’avançar que la seva idea és governar amb Ciutadans i Més Madrid. «No és una negativa a ell, és una negativa a com planteja la qüestió a Madrid», ha remarcat, a La Sexta.

Gabilondo ha insistit en la necessitat que hi hagi un govern que s’allunyi de la «confrontació i el radicalisme» i que es posi a governar «seriosament». «Estic treballant per aconseguir, amb les sigles del PSOE, forces per a una acció nova de govern. Cal afrontar aquest desafiament sense l’esperit de la confrontació, del radicalisme. Convertir aquesta societat oberta i plural en un espai de confrontació no canviarà la societat ni de Madrid ni a Espanya. A Madrid fa falta un govern de debò. No estic demanant que sigui jo, sinó que es necessita un govern que faci les coses seriosament», ha deixat anar Gabilondo en un congrés de la UGT.

Notícies relacionades

Davant qualsevol «partidisme», Gabilondo ha dit que s’ha d’estructurar «la participació i no eludint la rendició de comptes» per part del Govern regional. Segons el seu parer, és «urgent un govern de Madrid que respecti el dret a la informació i a la participació amb bona gestió dels serveis públics».

Així, pel portaveu socialista també és important la prevenció de riscos laborals i la salut laboral i social, acabar amb les desigualtats de gènere, lluitar contra la violència masclista. Davant tot això, considera que la UGT ha sigut decisiva en totes aquestes matèries durant la pandèmia i ha reconegut l’esforç del sindicat.