La policia investiga

«Em cago en els teus morts, sudaca»: nova agressió racista al Metro de Madrid

  • Un individu de mitjana edat, molt agressiu, increpa una passatgera i desafia la resta del vagó

metro-madrid

metro-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha iniciat una investigació per mirar d’identificar l’home que, en un vídeo difós a les xarxes socials, insulta una passatgera del Metro de Madrid, a qui anomena «sudaca de merda» i «escòria». En les imatges es veu un individu de mitjana edat, visiblement nerviós i agressiu, adreçar-se a una de les passatgeres del seu mateix comboi, que no surt en el pla. 

«Em cago en els teus morts, sudaca, del més petit al més gran de la teva raça. Sudaca de merda», crida l’home, que en diverses ocasions s’aixeca del seu seient. 

També desafia la resta de viatgers: «Si algun ha de dir alguna cosa que ho digui ara que l’agafo i el rebento». «A veure si algú té els ous ben posats per dir alguna cosa», continua. Aquest home també pregunta a la dona que si es «creu que ets alguna cosa al meu país». «Maleïda escòria», insulta. 

Abans de baixar-se a l’estació, equipat amb una motxilla, afirma que si en comptes d’una dona fos un home el «desfiguro» i el deixa «fins i tot despullat». 

La Unitat Central de Ciberdelinqüència s’ha fet càrrec de la investigació per identificar l’home que protagonitza aquest vídeo, segons informa la Policia Nacional a les xarxes socials. 

Fonts de Metro de Madrid han assegurat a Efe que encara desconeixen les dates, el lloc i les circumstàncies que envolten aquest fet. No obstant, expressen la seva predisposició a col·laborar amb les indagacions de la Policia Nacional. 

Crida ciutadana

Per esbrinar la identitat de l’individu els investigadors han demanat col·laboració ciutadana a l’adreça electrònica de redesabiertas@policia.es. / 

Notícies relacionades

Mentrestant, la directora general d’Igualtat de Tracte i Diversitat Etnicoracial, Rita Bosaho, ha indicat que el Consell per a l’Eliminació de la Discriminació Racial coneix aquest fet i que l’agressió ha de ser «una crida a reforçar els mecanismes de protecció, tant socials com institucionals». 

Així mateix, ha recordat que el telèfon d’assistència gratuïta per a aquests casos és el 900 20 30 41.

Temes:

Metro