30 d’oct 2020

Anar al contingut

A L'INTERIOR DE LA GÀBIA

Un goril·la de 200 quilos fereix de gravetat una cuidadora del Zoo de Madrid

La treballadora pateix traumatismes cranioencefàlic i toràcic, amb fractures obertes als dos braços i múltiples contusions

El Periódico

Un goril·la de 200 quilos fereix de gravetat una cuidadora del Zoo de Madrid

Zoltan Balogh

Una cuidadora del Zoo de Madrid, de 46 anys, ha resultat ferida greu aquest diumenge després de ser atacada per un goril·la a l’entrar a la seva gàbia quan l’animal es disposava a prendre l’esmorzar, moment en què es va abalançar sobre ella i li va causar diversos traumatismes pels quals ha hagut de ser traslladada a l’Hospital Clínic, ha informat el Samur Protecció Civil.

L’incident es va produir cap a les 10.15 hores, quan la treballadora va accedir a la gàbia, en una zona «interior, acotada i amb triple porta», segons ha explicat a Efe la portaveu del zoològic madrileny, María José Luis.

En aquell moment, el goril·la, de nom Malabo i que pesa 200 quilos, es disposava a prendre l’esmorzar i, al veure’s sorprès, es va abalançar sobre la cuidadora, ha explicat aquesta portaveu.

Després de l’incident es va activar immediatament el protocol de seguretat, pel qual diversos cuidadors van acudir a la gàbia i van aconseguir allunyar el goril·la amb el fum dels extintors. Després de rescatar la seva companya, van tranquil·litzar l’animal amb un dard anestesiant i el van traslladar a l’interior de les instal·lacions.

Possible error humà

Un equip del Samur Protecció Civil, desplaçat a la zona amb la Policia Municipal, va atendre la dona, que va patir traumatismes cranioencefàlic i toràcic, amb fractures obertes als dos braços i múltiples contusions, ha detallat el portaveu de Samur Protecció Civil, José Ramón Santamarina.

La cuidadora va ser intubada i traslladada en estat greu l’Hospital Clínic de Madrid, mentre la Policia Municipal s’ha fet càrrec de les investigacions, al tractar-se d’un accident laboral.

A l’espera dels resultats d’aquesta investigació, tot apunta a un error humà, segons el Zoo de Madrid, que al·ludeix a la «sorpresa» que es va emportar Malabo al veure la seva cuidadora en el moment en què es disposava a prendre el seu menjar. «La va sacsejar però sense fer servir tota la força descomunal de la qual és capaç amb els seus 200 quilos de pes», ha dit María José Luis.

Animal «molt estimat»

Malabo, un goril·la de costa, va ser criat al zoo madrileny amb biberó i és un animal «molt estimat» pels seus cuidadors, ha explicat la portaveu, que ha reiterat els desitjos d’una ràpida recuperació per a la treballadora ferida.

Aquest diumenge la instal·lació dels goril·les està tancada al públic.

Temes: Animals