VÍDEO VIRAL

Identificades tres noies per una agressió racista al metro de Madrid

Les adolescents, que van ser gravades insultant una parella, seran investigades per un presumpte delicte d'odi

Identificades tres noies per una agressió racista al metro de Madrid
Es llegeix en minuts

El Periódico

La Policia Nacional ha identificat tres menors d’edat involucrades en una agressió racista a la línia 4 del metro de Madrid, gràcies a un vídeo que s’ha viralitzat en què es veu les detingudes insultant i escopint a una parella d’origen sud-americà.

El cas de les tres noies, dos de 15 anys i una de 16, ja ha sigut notificat per la Brigada de Delictes d’Odi de la Policia Nacional a la Fiscalia de Menors. Els investigadors s’han posat en contacte amb la família de les tres, que seran investigades per un presumpte delicte d’odi.

Els fets van tenir lloc el 9 de setembre a la tarda, quan, segons s’aprecia en el vídeo gravat per passatgers del suburbà, tres noies insulten una parella amb frases com «‘Panchito’ de merda. Ets producte d’un condó trencat, a la selva no tenen condons».

En el vídeo, difós per xarxes socials, una de les passatgeres rep l’amenaça d’una altra de les joves, que s’aixeca i s’encara amb un dels usuaris del suburbà: «Us fotré una hòstia als mòbils que us rebentaré el cap».

L’escena es va produir a la línia 4 del metro, en el trajecte que discorre entre les estacions d’Arturo Soria i Esperanza.

En vista d’aquestes imatges, Metro de Madrid va obrir una investigació interna per traslladar tota la informació a la Policia Nacional, que ha encarregat el cas a la Brigada Mòbil.

Et pot interesar

La Direcció General de la Policia (DGP) ha demanat a les xarxes socials que no es contribueixi a la difusió del vídeo, «ni a tall de denúncia», i ha recordat que, en aquests casos, la gravació s’ha de traslladar a les forces de seguretat de «forma privada».

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha condemnat aquesta agressió racista. «Aquesta parella de ‘panchitos’ és a casa seva: Madrid. Aquest odi no és Madrid. Madrid és plural, oberta i la casa de tots els hispanoamericans, que són els nostres germans», ha escrit a Twitter.