VÍDEO VIRAL

Identificades tres noies per una agressió racista al metro de Madrid

Les adolescents, que van ser gravades insultant una parella, seran investigades per un presumpte delicte d'odi

metro-madrid

metro-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha identificat tres menors d’edat involucrades en una agressió racista a la línia 4 del metro de Madrid, gràcies a un vídeo que s’ha viralitzat en què es veu les detingudes insultant i escopint a una parella d’origen sud-americà.

El cas de les tres noies, dos de 15 anys i una de 16, ja ha sigut notificat per la Brigada de Delictes d’Odi de la Policia Nacional a la Fiscalia de Menors. Els investigadors s’han posat en contacte amb la família de les tres, que seran investigades per un presumpte delicte d’odi.

Els fets van tenir lloc el 9 de setembre a la tarda, quan, segons s’aprecia en el vídeo gravat per passatgers del suburbà, tres noies insulten una parella amb frases com «‘Panchito’ de merda. Ets producte d’un condó trencat, a la selva no tenen condons».

En el vídeo, difós per xarxes socials, una de les passatgeres rep l’amenaça d’una altra de les joves, que s’aixeca i s’encara amb un dels usuaris del suburbà: «Us fotré una hòstia als mòbils que us rebentaré el cap».

L’escena es va produir a la línia 4 del metro, en el trajecte que discorre entre les estacions d’Arturo Soria i Esperanza.

En vista d’aquestes imatges, Metro de Madrid va obrir una investigació interna per traslladar tota la informació a la Policia Nacional, que ha encarregat el cas a la Brigada Mòbil.

Notícies relacionades

La Direcció General de la Policia (DGP) ha demanat a les xarxes socials que no es contribueixi a la difusió del vídeo, «ni a tall de denúncia», i ha recordat que, en aquests casos, la gravació s’ha de traslladar a les forces de seguretat de «forma privada».

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha condemnat aquesta agressió racista. «Aquesta parella de ‘panchitos’ és a casa seva: Madrid. Aquest odi no és Madrid. Madrid és plural, oberta i la casa de tots els hispanoamericans, que són els nostres germans», ha escrit a Twitter.