pacte hisenda-femp

Madrid demana per carta a Sánchez poder utilitzar el romanent, «una cosa molt senzilla i de justícia»

«Les ciutats són les grans afectades per la crisi de la Covid-19, les grans damnificades», afirma Villacís

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén / J.J. Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid i els consistoris de ciutats com Màlaga i Valladolid han enviat una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual li demanen «una cosa molt senzilla i de justícia», això és poder utilitzar el romanent de tresoreria, «diners dels mateixos ciutadans», i reiteren així la seva oposició a l’acord entre Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts l’alcaldessa en funcions de Madrid, Begoña Villacís, durant la seva visita a les obres de l’entorn de plaça d’España. Allà ha afegit que a més s’han enviat dues cartes més, una a la Comissió Europea i una altra al Comitè de les Regions.

Notícies relacionades

En les tres es posa de manifest que «les ciutats són les grans afectades per la crisi de la Covid-19, les grans damnificades, perquè és on hi ha més densitat demogràfica», però que alhora se senten «ignorades en primer lloc pel mateix Govern central, que està confiscant un romanent que es necessita com el menjar».

Segons Villacís, aquest romanent de tresoreria és clau per donar menjar a la capital del país a 88.000 famílies. «Necessitem el romanent i aquells ajuntaments que optin pel Govern de Sánchez prenen una decisió equivocada, perquè en la vida i en política, quan un ha de decidir entre veïns i el seu partit, sempre ha d’optar pels seus veïns, per a això és un alcalde», ha advertit.

Temes:

Madrid