16,3 euros per metre quadrat

Madrid supera Barcelona i es converteix en la ciutat més cara per llogar una vivenda

Zamora, al contrari, és la capital més econòmica seguida per Ciudad Real i Càceres

Les caigudes més grans s'han produït a Lleida, on els propietaris demanen un 4,4% menys per les seves cases

pisos

pisos

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El preu del lloguer de vivenda a Espanya va arribar als 11,3 euros per metre quadrats al juliol, cosa que suposa una pujada del 0,1%, si bé el preu descendeix a les principals ciutatsi acumula una baixada del 0,4% des de fa tres mesos i del 0,5% respecte al preu màxim de la sèrie històrica registrat al maig, segons l’últim informe d’idealista.

Per comunitats autònomes, el preu mitjà del lloguer ha crescut en nou autonomies respecte al mes de juny, liderant les pujades Cantàbria (+4,4%), Extremadura (+2,3%), Múrcia (+2,1%) i Galícia (+1,9%). Els segueixen els increments de Castella-la Manxa (+0,8%), La Rioja (+0,6%), Aragó (+0,5%), el País Basc (+0,4%) i Andalusia (+0,3%).

D’altra banda, els preus van descendir a les Balears (-3,6%), les Canàries (-2,2%), Navarra (-1,9%), Catalunya (-1,5%), la Comunitat de Madrid (-1,3%) i el País Valencià (-0,5%). El preu s’ha mantingut estable a Castella i Lleó i Astúries.

La Comunitat de Madrid (15,1 euros per metre quadrat) és la regió més cara seguida de Catalunya (14,5 euros), al costat de les Balears (12,7 euros) i el País Basc (12,1 euros). En el costat oposat de la taula es troben Extremadura (5,4 euros per metre quadrat), Castella-la Manxa (5,6 euros) i La Rioja (6,6 euros), que són les comunitats més econòmiques.

El preu baixa a 34 capitals i Madrid és la ciutat més cara

Malgrat la lleugera pujada del preu del lloguer el juliol (+0,1%), el preu va baixar a 34 capitals, les més pronunciades van ser les de la ciutat de Segòvia, on les expectatives dels propietaris van caure un 4,7%, Pontevedra (-4,6%) i Valladolid (-3,5%).

Destaquen especialment les caigudes de preu viscudes en la majoria de les grans ciutats espanyoles com Barcelona (-3,1%), Sevilla i Palma (-3% en els dos casos), València (-2,6%), Màlaga (-1,8%), Madrid (-1,7%), Sant Sebastià (-0,8%), Saragossa (-0,6%) o Vitòria (-0,4%).

Al costat contrari, Terol és la capital en la qual més ha crescut el preu del lloguer el juliol (+4,2%), seguida per Castelló de la Plana (+3,6%), Palència (+2,9%), Granada (+2,3%), Jaén i Zamora (+1,9% a les dues capitals).

D’aquesta forma, Madrid es converteix en la ciutat més cara d’Espanya (16,3 euros per metre quadrat) al superar Barcelona (16,2 euros). Les dues ciutats van assolir el preu màxim de la sèrie històrica durant el mes de maig, des d’aleshores el preu ha caigut un 2,8% en el cas de Madrid i un 7,6% en el de Barcelona.

Zamora, al contrari, és la capital més econòmica d’Espanya amb els seus 5,3 euros per metre quadrat, seguida per Ciudad Real i Càceres (5,4 euros).

Per la seva part, 28 províncies van presentar preus de lloguer més alts que els registrats el mes de juny. La pujada més gran s’ha registrat a la província de Huelva (+5,4%), seguida per Terol (+4,6%), Lugo i Girona (+4,5% a les dues províncies) i Cantàbria (+4,4%).

Notícies relacionades

Al costat contrari, les caigudes més grans s’han produït a Lleida, on els propietaris demanen un 4,4% menys per les seves vivendes, Balears (-3,6%), Las Palmas i Valladolid (-2,6% en els dos casos), Tarragona i Segòvia (-2,3% a les dues províncies).

El rànquing de les províncies més cares el lideren Barcelona i Madrid amb 15,1 euros per metre quadrat, seguits per Guipúscoa (13,5 euros). Conca és la província més econòmica amb un preu de 4,7 euros per cada metre quadrat, seguida per Jaén i Ciudad Real (5 euros en els dos casos).