urbanisme

Les obres del Parc Central de Madrid Nuevo Norte començaran a principis del 2021

Es tracta d'un espai verd de 13 hectàrees que serà el nou pulmó verd aquesta zona de la capital

El projecte comporta 6.000 milions d'euros d'inversió i crearà més de 100.000 llocs de treball entre directes i indirectes

zentauroepp54195099 madrid nuevo norte200721122407

zentauroepp54195099 madrid nuevo norte200721122407 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat aquest dimarts que les obres del Parc Central de Madrid Nuevo Norte començaran, sobre les vies del tren, a principis del 2021.

Es tracta, segons ha explicat la presidenta durant la presentació de la maqueta a la Reial Casa de Correus, d’un parc de 13 hectàrees que serà el nou pulmó verd del nord de la capital.

Així, «tancarà la bretxa històrica que ha existit des de fa dècades entre els barris del nord» i suposarà el cobriment d’uns 210.000 metres quadrats d’enllaç ferroviari a Chamartín.

En el mateix acte, el president de Districte Castellana Norte, Álvaro Aresti, ha celebrat que el projecte Madrid Nuevo Norte, que ha descrit com un «projecte d’Estat i de persones», es posa a caminar «en el moment més necessari» per al país, per la crisi del coronavirus, i quan «més pot aportar».

El president de l’empresa promotora de Madrid Nuevo Norte ha reconegut que es tracta d’un projecte «complex» i que «potser» ha sigut massa llarg, però que és ara quan «més pot aportar».

Per la seva part, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha defensat que el model urbanístic del projecte Madrid Nou Nord «no és el del maó», sinó «el de la sostenibilitat» que donarà l’oportunitat de «tancar la bretxa del nord de la capital».

Notícies relacionades

Ha desgranat que el projecte comporta «6.000 milions d’euros d’inversió, més de 100.000 llocs de treball entre directes i indirectes», tot això dins de «l’operació de transformació urbana més gran en els pròxims anys».