sempre amb guants

Els madrilenys ja poden tornar a desplaçar-se en patinet

Més de 10.000 vehicles elèctrics d'aquest tipus es distribueixen per la capital

Les empreses que els gestionen hauran de desinfectar-los almenys una vegada al dia

patinete

patinete

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els madrilenys podran desplaçar-se en patinet per la capital a partir d’aquest dimecres, i serà obligatori l’ús de guants, després que l’Ajuntament  aprovés aquesta setmana una resolució per autoritzar de nou la tornada dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com patinets, incloent una sèrie de modificacions.

Amb la finalitat de «facilitar el desplegament progressiu de la seva flota en les degudes condicions de salubritat», s’aixeca la mesura excepcional de revocació temporal que es va aprovar el passat 16 de març sobre les llicències dels patinets elèctrics. Així, els 10.000 patinets d’11 empreses que els distribueixen a la capital poden utilitzar-se a partir d’aquest dimecres.

El titular de l’autorització haurà de fer les tasques de neteja i desinfecció de la totalitat dels patinets elèctrics desplegats en el domini públic municipal, com a mínim, una vegada al dia. Aquest procediment es durà a terme a través de persona física o jurídica certificada per a això, fent servir substàncies viricides efectives davant el SARS-CoV-2 i la Covid-19 autoritzades pel Ministeri de Sanitat.

L’Ajuntament de Madrid, a través de l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat que dirigeix Borja Carabante, estableix que les tasques de desinfecció es realitzaran en instal·lacions privades del titular de l’autorització o de tercers.

Només amb caràcter excepcional podran efectuar-se a l’espai públic si s’acredita que suposa un increment de freqüència de neteja dels patinets sobre el mínim exigit i que les substàncies, procediments i terminis de posada a disposició dels usuaris després de la desinfecció garanteixen l’absència de risc per a la salut, ja sigui en forma de contagi de la malaltia o d’intoxicació per les substàncies fetes servir.

D’altra banda, serà l’empresa dels patinets la que exigeixi als seus arrendataris l’ús obligatori de guants per poder utilitzar-los i haurà d’informar sobre les normes d’higiene i distància social exigides i/o recomanades per les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

El patinet s’uneix als autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que han reduït aforament i ampliat freqüència perquè viatgers puguin mantenir la distància de seguretat i també a les bicicletes de BiciMAD, on també és obligatori la utilització de guants.