Sentència del TSJM

Isa Serra, condemnada a 19 mesos per atemptat a l'intentar frenar un desnonament

Els magistrats l'acusen d'atacar la Policia, de lesions lleus i de danys en un aldarull al barri de Lavapiés

Pablo Iglesias anuncia que Podem recorrerà el veredicte: «M'envaeix una enorme sensació d'injustícia», lamenta

isa-serra

isa-serra

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha condemnat la portaveu d’Unides Podem en l’Assemblea de Madrid, Isa Serra, a 19 mesos de presó per haver participat en els aldarulls que es van produir al barri de Lavapiés durant un desnonament el 2014.

Així consta en una sentència, en la qual els magistrats imposen aquesta condemna per un delicte d’atemptat a l’autoritat, lesions lleus i danys, sent absolta de desordres públics. A més, haurà de pagar una multa de 10 euros diaris a la raó de vuit mesos.

En el judici, que es va celebrar el 12 i 13 de febrer, la diputada regional va afirmar que només podia entendre les acusacions «en el sentit polític» a l’estar en contra dels durs insults que la Policia li atribueix.

En la vista oral, la fiscal María de la O Silva va mantenir la seva sol·licitud de 23 mesos de presó al considerar acreditat que va participar en els aldarulls. «Va ser cruel amb la Policia», va asseverar llavors la representant del Ministeri Fiscal.

Per sustentar la seva acusació, es va basar en el testimoni dels agents de la Policia Municipal de Madrid, que van situar la diputada regional com una «de les capitostes» dels disturbis. En canvi, la defensa va qüestionar el valor dels reconeixements fotogràfics dels agents.

Iglesias anuncia que recorreran la sentència 

Després de conèixer el veredicte, el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimecres que recorreran la sentència i ha reconegut que l’«envaeix una enorme sensació d’injustícia».

«Les sentències s’acaten (i en aquest cas es recorren) però m’envaeix una enorme sensació d’injustícia. A Espanya molta gent sent que corruptes molt poderosos queden impunes gràcies als seus privilegis i contactes, mentre que es condemna qui va protestar per un desnonament vergonyós», ha lamentat en un missatge que ha difós a Twitter.

Echenique diu que l’han condemnat «sense proves»

En aquesta línia, el portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha assegurat que el TSJ «ha condemnat sense proves» Serra «per manifestar-se pacíficament per intentar parar un desnonament d’una persona amb discapacitat». «Òbviament hi recorrerem en contra, però jo pensava que els jutges estaven per impartir justícia. Quina vergonya», ha sentenciat.

Notícies relacionades

«Busquen generar por, busquen impedir la solidaritat, busquen castigar la protesta. La defensa dels drets humans és imparable. L’orgull que sentim de tenir companyes com Isa Serra, també», ha afirmat per la seva banda el secretari d’organització de Podem, Alberto Rodríguez.

També la dirigent i diputada de Podem, Meri Pita, ha considerat la condemna «desproporcionada i injusta», igual com molts altres càrrecs del partit morat. «El seu únic delicte: defensar el dret a la vivenda consagrat per la Constitució (en teoria). Estic segur que el recurs posarà les coses al seu lloc», ha afirmat el parlamentari basc Juantxo López de Uralde.