MESURES DE PRECAUCIÓ

El metro de Madrid tanca 44 vestíbuls i 183 accessos

Les estacions que donen accés a hospitals pròxims, intercanviadors o tenen ascensors no es veuen afectades

jdomenech52983053 entrada a una de las estaciones de metro de madrid que amane200404094326

jdomenech52983053 entrada a una de las estaciones de metro de madrid que amane200404094326 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Metro de Madrid clausura des d’aquest dissabte 44 vestíbuls i 183 accessos de la seva xarxa per «minimitzar riscos» entre els seus empleats contra el coronavirus, ja que no hauran de treballar en aquests espais. Tots els supervisors comercials majors de 60 anys han deixat de treballar.

La mesura permetrà optimitzar recursos i adaptar-los a la nova situació en tasques de neteja, vigilància o manteniment. El nombre de viatgers ha caigut un 90% en les últimes setmanes, després de la declaració de l’estat d’alarma i les mesures excepcionals aprovades per les administracions públiques.

Els criteris que s’han tingut en compte per al tancament d’aquests vestíbuls i accessos són que comptin amb un trànsit inferior a 500 viatgers diaris i que els accessos comptin amb una alternativa pròxima, va explicar el conseller de Transports, Mobilitat i Infraestructures de la Comunitat de Madrid i president de Metro, Ángel Garrido.

«Mantindrem oberts tots els vestíbuls que donen accés a hospitals pròxims, a intercanviadors o que comptin amb ascensors», va afirmar Garrido, que va detallar les estacions afectades.

Notícies relacionades

Són les següents: Valdeacederas, Tetuan, Estrecho, Río Rosas, Iglesia, Tirso de Molina, Antón Martín, Estación del Arte, Menéndez Pelayo, Puente de Vallecas, Nueva Numancia i Portazgo, de la línea 1; Retiro, Banco de España i Noviciado (línea 2); Legazpi, Delicias, Embajadores i Argüelles (l3) Bilbao, Goya, Serrano, Velázquez i Lista (línea 4) Canillejas, Ciudad Lineal, El Carmen, Urgel, Vista Alegre i El Capricho (5); Oporto i Conde de Casal (6); Pueblo Nuevo, Islas Filipinas i Valdezarza (7); Núñez de Balboa, Barrio del Pilar, Pío XII, Concha Espina, Cruz del Rayo, Vinateros, Artilleros i Valdebernardo (9) i Alonso Martínez (10). Les línies 8, 11 i 12 (Metrosur) no tindran cap estació amb vestíbuls tancats.

A totes les estacions de Metro s’està mantenint una porta oberta per a l’accés i una altra per a la sortida per evitar que els usuaris hagin de tocar les portes.