XIFRES DE LA PANDÈMIA

La Comunitat de Madrid estima que el nombre real d'infectats és de 50.000

El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, creu que el pic de contagis es produirà aquest cap de setmana

zentauroepp52900422 valdemoro200323205617

zentauroepp52900422 valdemoro200323205617 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha dit aquest dijous que tot i que el nombre d’infectats per coronavirus diagnosticats és d’uns 17.000, el nombre real «és més gran» i que pot ser que s’acosti als 50.000 afectats a la regió madrilenya. 

En una entrevista a Antena 3, Escudero ha explicat que la xifra oficial d’encomanats no inclou els pacients lleus a qui s’ha realitzat un diagnòstic a casa seva, i que sumant aquests als que donen positiu en la prova PCR (sigles en anglès de ‘reacció en cadena de la polimerasa’), es pot parlar d’uns 50.000 afectats per coronavirus a la comunitat. 

En aquest sentit, ha afirmat que a Espanya també s’hauria de multiplicar per tres la xifra de casos positius, motiu pel qual pot ser que siguin realment 700.000 els afectats, ja que cal sumar-hi els tres perfils de diagnòstic, els que han donat positiu en la prova PCR, els que han sigut diagnosticats clínicament per l’atenció primària i els encomanats asimptomàtics. «Tenim un escenari de transmissió mantinguda, hi ha molts pacients que no tenen el diagnòstic però que segurament són positius», ha advertit el conseller madrileny. 

Pic pròxim

Ruiz Escudero preveu que el pic d’infectats per coronavirus es produeixi aquest cap de setmana, o fins i tot entre aquest dijous i aquest divendres, i s’ha mostrat optimista amb el nombre d’altes mèdiques, que avui pot ser que superin les 4.000. 

«El nombre d’altes, una dada que convida a l’optimisme, estan a prop de les 4.000, que és una dada que ens acosta al famós pic de contagis», ha indicat el conseller en una entrevista a Antena 3. 

Calcula Escudero que «el punt d’inflexió», en què Madrid tingui un nombre més baix de casos respecte a les 24 hores anteriors pot ser que es produeixi «aviat», i ha precisat que pot ser que sigui «entre avui i demà» o «aquest cap de setmana». 

Notícies relacionades

També ha indicat que s’està complint el «comportament d’hospitalització» dels 7 dies que els pacients necessiten estar ingressats per coronavirus.