es compleixen 16 anys de l'atemptat

Madrid recorda les víctimes de l'11-M amb una corona de llorer a la Puerta del Sol

És un dels dos únics actes oficials que s'han celebrat a causa de les mesures preventives contra el coronavirus

11-m-homenaje / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid ha recordat aquest dimecres les víctimes de l’11-M així com els ciutadans anònims que els van ajudar, com fa cada any des de la tragèdia, tot i que en aquesta ocasió de manera més recollida que altres anys a causa de l’expansió del coronavirus a l'autonomia.

Aquest serà un dels dos únics actes oficials que se celebraran a la capital i que no ha sigut cancel·lat, dels set que tenen lloc normalment. Avui fa 16 anys des que 10 de les 13 bombes col·locades per terroristes gihadistes van fer explotar quatre trens de Rodalies de Madrid, a les estacions d’Atocha, Santa Eugenia, El Pozo i al costat del carrer Téllez.

Així, a la Puerta del Sol, a la façana de la seu del Govern regional, la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, ha presidit l’acte solemne que ha començat entorn de les nou hores davant la placa de record. «A tots els que van saber complir amb el seu deure en l’auxili a les víctimes dels atemptats de l’11 de març del 2004 i a tots els ciutadans anònims que els van ajudar. Que el record de les víctimes i l’exemplar comportament del poble de Madrid es mantinguin sempre», resa el distintiu.

11-M Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme

La dirigent madrilenya i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, han col·locat davant d’aquesta una corona de llorer, alhora que han sonat durant cinc minuts les campanes de la Reial Casa de Correus. A l’homenatge han acudit, a més de familiars de les víctimes, els membres del Govern regional, el delegat del Govern, José Manuel Franco, membres de l’Ajuntament i els portaveus parlamentaris de l'Assemblea.

Notícies relacionades

A les 12 hores, l’homenatge es traslladarà al Bosc del Record del Parc del Retiro en l’acte de commemoració de l’11-M Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, que cada any organitza l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT).