en el ple de cibeles

Vox impedeix una declaració institucional pel 8-M a Madrid

El partit d'Ortega Smith no s'uneix a la resta de grups municipals a condemnar expressament el negacionisme de la violència de gènere

cibeles-8m

cibeles-8m

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Grup Municipal de Vox a l’Ajuntament de Madrid ha impedit que el Ple de Cibeles creï una declaració institucional amb motiu del Dia de la Dona, el 8 de març, a l’incloure en el text una condemna expressa del «negacionisme de la violència de gènere».

Tal com recull el text, al qual ha tingut accés Europa Press i que serà presentat finalment com a proposició el pròxim 25 de febrer, els grups signants es comprometen a condemnar «les mostres d’odi envers les dones i el negacionisme de la violència de gènere», així com «condemnar expressament els assassinats de dones» a la capital.

Tots els grups amb representació a Cibeles (PP, Cs, Més Madrid i PSOE) han rubricat la iniciativa com a autors a excepció de Vox. Perquè es presenti i aprovi una declaració institucional és necessària la firma de tots els grups. Un altre dels punts que s’inclouen en la iniciativa és el recolzament a les organitzacions que treballin «donant suport a dones i defensin els drets de les dones», així com «treballar en l’erradicació d’actituds que reprodueixen i perpetuen la desigualtat».

Moviment feminista

«Aquest 8 de març continuarà sent un dia de reivindicació. Un dia per reconèixer la tasca de les pioneres, dels qui van continuar la seva tasca, del moviment feminista i de les organitzacions que treballen per recolzar les dones i defensar els seus drets», continua el text. S’apel·la així mateix a la «unitat» i a la transversalitat del feminisme, que és «imparable». «No hauria de servir per separar, sinó per unir, i tot el que es faci en nom seu hauria de portar la marca de l’acord», s’apunta a continuació. En aquest sentit es defineix el feminisme com «un moviment imparable que ha transformat Madrid, el país i bona part del món».

Després d’apuntar que aquest segle és «el del feminisme», en la iniciativa s’indica que la capital d’Espanya és «referent mundial» del feminisme malgrat que «encara queda per recórrer un llarg camí per aconseguir una veritable igualtat entre dones i homes». Però «gràcies al moviment feminista s’han aconseguit importants avenços» i el Consistori madrileny «es compromet a no fer un pas enrere».

Notícies relacionades

Respecte a la situació de la dona a la capital, la iniciativa assegura que «més del 80% de les persones cuidadores són dones» i que «la pobresa afecta més les dones que els homes, en especial les que formen famílies monomarentals i les pensionistes». També es fa menció a la falta de dones en «llocs de responsabilitat» i s’indica que «les professions exercides principalment per dones solen estar més mal pagades i tenir pitjors condicions».