López veu «frívol» limitar l'horari de les cases d'apostes i demana serietat a Garzón

El conseller de Justícia, Interior i Víctima de Madrid anima el ministre de Consum a conèixer «millor l'activitat abans de proposar mesures»

enrique-lopez

enrique-lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El conseller de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, ha qualificat de «frívol» limitar l’horari  d’obertura de les cases d’apostes com proposa el ministre de Consum i Benestar Social, Alberto Garzón, i l’ha animat que conegui «millor» aquesta activitat perquè prengui mesures «serioses» que conciliïn el manteniment d’una activitat econòmica amb la deguda protecció de la salut pública.

Així ho ha afirmat en una entrevista a ‘Onda Madrid’. El també responsable del PP en matèria de Justícia en relació amb les declaracions d’ahir en les quals el nou ministre va manifestar que s’ha de regular l’activitat dels salons i cases d’apostes al suposar un problema de salut pública. En primer lloc, López ha recordat que a Madrid s’ha paralitzat la concessió de llicències de nous locals de joc per tirar endavant un decret de tarifació que estableixi mesures.

«Estem davant d’una activitat econòmica legal que té un risc per a la salut pública, però no un problema, i obliga a intervenir i prendre mesures proporcionals a la fi que es persegueix», ha recalcat el conseller madrileny. Després d’això, ha animat el ministre que conegui «millor l’activitat abans de proposar mesures», i ha explicat que a Madrid per exemple es posa l’accent en controlar l’entrada de menors i de la població més vulnerable. Per això, hi ha un control físic des del mes de novembre passat.

Protecció a la salut pública

Davant d’això, ha insistit que es tracta d’«un tema molt seriós» perquè es tracti d’una manera «una mica frívola». «Aquí ens prenem les coses molt seriosament. No s’ha d’afegir llenya al foc. El que ha que fer és tractar mesures serioses que conciliïn el manteniment d’una activitat econòmica legal a tot Europa amb la deguda protecció de la salut pública», ha dit mostrant-se a favor que es reguli la publicitat ‘online’.

Notícies relacionades

Així, ha recalcat que li sembla «frívol» haver de posar una hora a l’inici d’aquesta activitat, ja que és un tema «seriós» que afecta «drets» i «principis», i ha apostat per parlar amb el sector, associacions i agents implicats, per a la qual cosa el Govern tindrà la plena col·laboració del Govern regional.