Operació Bergant

Cinc detinguts amb gairebé 100 quilos de marihuana i drogues sintètiques que 'cuinaven' en un laboratori de Madrid

Els arrestats són joves xinesos que elaboraven i venien ketamina, MDMA i metamfetamina

zentauroepp49024416 imatge d una de les plantacions de marihuana que s han desma190712175556

zentauroepp49024416 imatge d una de les plantacions de marihuana que s han desma190712175556 / Mossos d Esquadra

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització dedicada al tràfic d’estupefaents en una operació que s’ha saldat amb cinc detinguts, tots joves de nacionalitat xinesa, que utilitzaven un pis d’Usera com a laboratori i guardaven a diverses vivendes de la regió gairebé 100 quilos de drogues sintètiques i marihuana.

Segons l’institut armat, els detinguts tenen edats compreses entre els 20 i els 30 anys i se’ls han requisat 21 quilos d’èxtasi (MDMA), 15 quilos de metamfetamina, 65 quilos de marihuana, 170 grams de ketamina i diners en efectiu.

Doble fons

L’operació, denominada Bergant, es va iniciar a finals del 2018, quan la Guàrdia Civil va detectar diversos enviaments de paqueteria que tenien origen a Madrid i com a destinació Austràlia i Nova Zelanda que portaven doble fons metamfetamina i èxtasi.

diversos enviaments de paqueteriaArran d’això, es va fer una anàlisi de les exportacions d’aquest grup criminal, així com de la droga intervinguda a fi d’identificar els responsables dels enviaments.

A més, a causa del tipus de substàncies remeses, les investigacions es van dirigir a localitzar el laboratori on s’elaboraven les drogues sintètiques, per tant, van concentrar la vigilància al barri d’Usera de la capital madrilenya.

Lloc de consum habitual

En aquest districte, els agents van localitzar un pis que s’utilitzava com a lloc de consum habitual (és a dir, com a narcopís) i distribució de les substàncies estupefaents.

Quan van efectuar el registre, els agents van descobrir el laboratori, perfectament condicionat, on van confiscar 30 dosis de MDMA, 4 dosis de metamfetamina i 170 grams de ketamina, a més de 65 quilos de marihuana.

El cuiner dels estupefaents

La vivenda era ocupada de forma habitual per un jove de 26 anys d’origen xinès que va resultar ser l’encarregat de l’elaboració de les substàncies sintètiques, denominat en l’argot policial ‘cuiner’, i que per tant ocupava un «lloc privilegiat» dins de l’organització, ja que la producció i la qualitat de la droga fabricada depenien d’ell.

A més, el laboratori desmantellat comptava amb tota mena de substàncies precursores, productes químics inflamables, provetes, tubs d’assajos, i altres estris que utilitzaven «sense cap mesura de seguretat», amb el conseqüent perill per als veïns de la zona.

Grans quantitats d’‘especial K’

Notícies relacionades

En la fase d’explotació s’han registrat tres vivendes més, dos pisos situats a Madrid capital utilitzats com a magatzem de substàncies estupefaents. Concretament en un d’aquests es van trobar grans quantitats de ketamina (coneguda com a ‘especial K’), llesta per distribuir i marihuana preparada per enviar al Regne Unit, Holanda i França.

Però, a més, l’organització comptava amb una vivenda unifamiliar de grans dimensions a Parla, des d’on preparaven el doble fons on s’allotjaria la mercaderia abans d’exportar-la.