nova campanya

«Si no ets meva, et mato»: Madrid utilitza els semàfors per combatre la violència masclista

El consistori busca conscienciar els ciutadans a través dels senyals lluminosos del semàfor indicant les situacions agressives que es produeixen

violencia-machista-castro

violencia-machista-castro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament busca la implicació contra la violència masclista amb una campanya que llança aquest dilluns entorn del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, ha informat el consistori en un comunicat.

«Si no ets meva... et mato» és la frase amb què acaba el cartell, utilitzant el codi de colors dels semàfors, amb el qual es busca advertir els ciutadans sobre els senyals que indiquen situacions de violència sense necessitat que existeixi una agressió física.

«T'estimo, ets el que sempre he buscat. Ets única, no canviaria ni una sola partícula de tu», recull la cartelleria, en color verd. Les alarmes comencen a saltar, amb color ambre, amb les frases «no hi ha un moment en què no pensi en tu, ni en on ets. No te’n vagis mai, et vull sempre al meu costat». El llum vermell s’encén amb «ho ets tot per a mi, ets només per a mi. Mai oblidis que ets meva, em pertanys i si no ets meva... Et mato».

Objectiu de la campanya 

El 25 de novembre tindrà lloc un acte institucional en el qual hi ha prevista la participació de la vicealcaldessa Begoña Villacís, del delegat de Famílies, Igualtat i Benestar Social de l’Ajuntament de Madrid, Pepe Aniorte, de representants dels grups municipals i del Consell de la Dona. En l’acte es projectarà un vídeo sobre el mural ‘Dones arbre’, inaugurat el juliol al cèntric carrer Sierpes i realitzat per supervivents de violència de gènere.

Notícies relacionades

L’equip de govern va presentar també a mitjans de juny una proposta amb 15 mesures per combatre la violència contra les dones que es va entregar a tots els grups municipals per a la seva consideració i perquè afegissin les seves propostes. L’objectiu és unir a la ciutadania madrilenya a través d’un acord polític el més ampli possible entorn de mesures concretes que avancin en l’erradicació de la violència i millorin l’atenció a les víctimes. Vox no ha volgut participar.