En un programa de televisió

Ayuso esbronca el director de Telemadrid pels «lamentables» comentaris sobre la infanta Elena

L'espai 'El madroño' va emetre un vídeo sobre l'aristòcrata amb escenes i comentaris incomprensibles per a la líder regional

jmdiaz49436727 madrid 14 08 2019  pol tica   pleno de investidura de isabel190819115051

jmdiaz49436727 madrid 14 08 2019 pol tica pleno de investidura de isabel190819115051 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Peródico / Agencias

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, ha enviat una carta a José Pablo López, director de Telemadrid, queixant-se per uns «lamentables» comentaris sobre la infanta Elena en el programa ‘El madroño’

En la missiva, avançada per ABC, la dirigent madrilenya afirma que pel seu caràcter públic la cadena té «el deure i l’obligació de brindar als ciutadans la informació objectiva, veraç i de qualitat que tots els madrilenys mereixen».

«Una màxima que, com bé saps, s’ha de veure reflectida a tota hora en la programació de l’ens, independentment del tipus d’espai de què es tracta», trasllada Ayuso a López. Concretament, la líder de l’Executiu regional fa al·lusió a un vídeo del 9 d’octubre d’aquest espai, que emet l’ens públic de dilluns a divendres a la nit, en el qual es va al·ludir a l’afició de la infanta Elena al punt de creu.

Cadena pública

La veu en off del vídeo va arribar a assenyalar que «d’allà a brodar les inicials de Victoria Federica a les seves calcetes hi ha una línia molt prima». Per Ayuso, les escenes i comentaris són incomprensibles al tractar-se de la infanta Elena, una personalitat que els ciutadans tenen associada a la Monarquia, i molt més al tractar-se d’una cadena pública».

La presidenta autonòmica reivindica que la Institució Monàrquica compleix en l’ordenament «el paper de representar tota la Nació, per la qual cosa tractar-la amb lleugeresa, frivolitat i pèssim gust es converteix en una cosa ofensiva per al conjunt dels espanyols». «M’agradaria que hi valoressis», conclou la carta.

Gestió autònoma de l’ens

La llei de Ràdio Televisió Madrid aprovada el 2015 recull al’article 8.2 que l’ens públic «gaudirà d’autonomia en la seva gestió i actuarà amb independència funcional respecte al Govern i l’Administració de la Comunitat».

Notícies relacionades

Gairebé des que va assumir el càrrec, Ayuso ha posat èmfasi que Telemadrid ja no és un servei públic essencial, entre altres raons per la fragmentació d’audiències, i li ha demanat en reiterades ocasions austeritat. En aquest sentit, ha revelat que no augmentarà la despesa destinada a la cadena en els pròxims pressupostos de la Comunitat.