segons la Fiscalia

Mapa de l'heroïna a Madrid: els narcopisos s'estenen i es consumeix més droga

Ja no només a Vallecas i Lavapiés: Latina, Embajadores, Tetuán, Malasaña, Carabanchel, afectats

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia Superior de la Comunitat de Madrid ha alertat en la Memòria Anual que els narcopisos s’estan estenent pels districtes de la capital a l’afectar ja no nomésVallecas i Lavapiés, sinó la Latina, Embajadores, Tetuán, Malasaña, Carabanchel, així com de l’increment «alarmant» del consum d’heroïna.

L’alarma s’inclou en la Memòria Anual de la Fiscalia de Madrid corresponent al 2018 en la qual es detallen dades relacionades amb la criminalitat de l’any passat.

Quant a aquest problemàtica, s’han incoat dues diligències d’investigació que van donar lloc a dos procediments. Un dels procediments era per salut pública, pertinença a grup criminal i usurpació d’immobles, a la zona de Puente de Vallecas, pendent de celebració i l’altre, a la zona de Lavapiés, que està a punt de donar-se trasllat al Ministeri Fiscal per a l’acusació.

Notícies relacionades

El Ministeri Fiscal reconeix que es tracta d’«una problemàtica difícil d’investigar, ja que els narcotraficants coneixen bé la zona en la qual operen, estan molt coordinats entre ells, detecten amb facilitat les forces policials i la substància estupefaent se sol consumir en els “fumadors” dins dels pisos».

Per això, segons la Fiscalia, «és molt difícil intervenir la mateixa droga als individus que surten dels immobles, i això resulta imprescindible perquè l’autoritat judicial n’autoritzi l’entrada i el registre». «A més per poder acusar de pertinença a grup criminal es requereix que amb les vigilàncies es connectin uns immobles amb els altres, així com els narcotraficants que els regenten, i per això la força actuant acudeix a aquesta secció perquè se’ls indiqui la manera més adequada d’actuar i abordar la investigació amb diligències des de la Fiscalia», assenyala.