ordre públic

Martínez-Almeida contra el 'top manta': la Policia Municipal intervindrà «de manera immediata»

«Hem eliminat l'incís de l'anterior Govern que deia que, en cas que es pogués produir alteració de l'ordre públic, la policia s'abstingués d'intervenir», explica

top-manta-20190917 452863 almeidamo1 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de l’Ajuntament de Madrid,José Luis Martínez-Almeida, ha avançat aquest dimarts que es posarà en marxa a la capital un Pla d’Acció Preferent contra lavenda ambulant il·legalpel qual quan qualsevol policia municipal observi en algun punt de la ciutat que s’estan produint aquestes vendes ha de procedir aintervenir de manera immediata.

«Ja està firmada la instrucció que persegueix la venda ambulant il·legal, i hem eliminat l’incís de l’anterior equip de Govern que deia que, en cas que es pogués produir alteració de l’ordre públic, la policia s’abstingués d’intervenir», ha precisat en l’Esmorzar Informatiu d’Europa Press, a l’Hotel Villa Magna.

El regidor ha assegurat que s’ha aprovat una nova instrucció per dur a terme aquesta mesura amb pautes d’actuació «clares» per als agents, «ja que està prohibida a la ciutat de Madrid la venda ambulant fora dels llocs i dates autoritzats».

Es volen corregir, així, situacions d’ocupació de la via pública que dificulten el normal trànsit per als vianants; la competència deslleial i el perjudici econòmic en els comerciants «que creen ocupació i paguen els seus impostos»; així com donar resposta a les queixes veïnals dels barris que pateixen aquestes vendes il·legals i al constant incompliment de la Llei de Propietat Industrial i Intel·lectual per la venda de productes falsificats.

Contra les màfies

Notícies relacionades

Es busca així desarticular les màfies i grups organitzats que exploten els ‘manters’, els seus peons, amb qui es lucren proporcionant-los els productes per a la seva venda a la via pública. Combatent la venda il·legal es combaten les màfies que exploten aquests venedors.

El nou equip de Govern de l’Ajuntament de Madrid no vol que els agents municipals tinguin traves a l’hora d’exercir la seva feina complint amb les ordenances que prohibeixen la venda ambulant il·legal, i pretén amb aquestes iniciatives que es reverteixin les últimes dades de la lluita contra aquesta venda il·legal: una caiguda de més d’un 20% durant el passat mandat.

Temes:

Madrid Top manta