PRINCIPAL CANDIDAT

Rafael Martín Prieto es perfila com a conseller delegat del Metro de Madrid

El fins ara vicepresident executiu del Canal d'Isabel II és un home de confiança del conseller de Transportes, Ángel Garrido

zentauroepp42581696 amianto180319210609

zentauroepp42581696 amianto180319210609

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fins ara vicepresident executiu del Canal d’Isabel II, Rafael Martín Prieto, se situa com el principal candidat per ser el nou conseller delegat del Metro de Madrid, segons ha avançat l’‘ABC’ i han confirmat fonts coneixedores del procés a Europa Press.

Es tracta d’una persona de la total confiança del conseller de Transports, Mobilitat i Infraestructures, Ángel Garrido,Ángel Garrido durant la seva etapa al Canal d’Isabel II. Fonts de la Conselleria de Transports han indicat a Europa Press que està previst que en el pròxim Consell de Govern s’abordi la renovació de diversos càrrecs del consell d’administració del Metro.

Entre aquests nous vocals del consell d’administració "hi haurà" Martín Prieto. L’elecció del nou conseller delegat haurà de ser votada en el onsell d’administració de l’empresa.

Rafael Prieto Martín va néixer a Madrid el 1963 i és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, amb l’especialitatd’Economia i Hisenda Pública, per la Universitat Autònoma de Madrid. També ha cursat el Programa d’Alta Direcció en HEC (França/USA) i a l’Institut Superior de Management (França/Rússia).

Fins a la seva incorporació al Canal d’Isabel II, primer com a director general, va desenvolupar la seva carrera personal durant 26 anys al grup automobilístic PSA Peugeot Citroën, exercint diferents responsabilitats executives, tant a escala nacional com internacional.

Enuig en Ciutadans 

Les fonts consultades han assenyalat que Prieto es perfila per substituir al capdvant del Metro l’exalcalde de Majadahonda Narciso de Foxá. Precisament, la seva recent designació en el càrrec de forma interina al juliol per part del llavors Govern regional en funcions va generar malestar a Ciutadans, que va retreure aquesta elecció quan s’estavanegociant la investidura i la conformació d’un nou Executiu autonòmic.

Notícies relacionades

El líder de Cs a la ciuta i vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ja va avançar la voluntat de la seva formació d'escollir un nou conseller delegat del Metro de Madrid.