EMPRESA SOTA SOSPITA

Ciutadans recolzarà una comissió d'investigació sobre Avalmadrid si la petició és "seriosa"

El seu portaveu a l'Assemblea de Madrid condiciona l'aprovació d'aquesta mesura que sigui "rigorosa i sobretot jurídicament possible"

fotonoticia 20190705105138 1920

fotonoticia 20190705105138 1920

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El grup parlamentari de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid "no tindrà cap problema" a donar suport a una comissió d’investigació sobre Avalmadrid, que ja han anunciat que presentaran diversos grups de l’oposició, si la iniciativa és "rigorosa, seriosa i, sobretot, jurídicament possible".

Així ho ha indicat aquest matí el portaveu de Cs al Parlament regional, César Zafra, sabent que els seus vots a la Mesa de l’Assemblea són fonamentals perquè aquesta comissió tiri endavant.

Zafra també ha anunciat avui que presentarà una proposició no de llei (PNL) perquè la Comunitat de Madrid "ajudi jurídicament i aclareixi si hi ha hagut cap mena d’irregularitat  a Avalmadrid i que es desvinculi jurídicament" d’aquesta entitat semipública.

"Creiem que és el moment que la Comunitat faci aquest pas. En l’anterior legislatura vam presentar diverses iniciatives, preguntes i compareixences per saber què estava passant. En aquesta nova etapa el millor és desvincular-se completament d’Avalmadrid perquè, donades les circumstàncies, no creiem que sigui la millor eina perquè les pimes i els autònoms madrilenys puguin tirar endavant", ha afegit.

Col·laborar amb la justícia

Per al portaveu de la formació taronja, el nou Govern regional ha de deixar d’aportar fons a aquesta societat semipública i oferir qualsevol tipus de col·laboració amb la Justícia. "Una vegada Cs està a les institucions no tenim cap problema a regenerar i oferir tota la transparència possible perquè la Justícia pugui investigar si ha hagut alguna irregularitat a Avalmadrid pugui investigar", ha afegit.

No obstant, Zafra no ha afirmat amb rotunditat que aquest nou Govern tanqui aquesta societat de garantia recíproca, tot i que si fos per ells "estarien encantats de fer-ho", ja que ha apuntat que tot depèn de la "resta de socis", en al·lusió al PP i Vox. "Espero que el que faci el Govern sigui desvincular-se de l’accionariat", ha insistit.

De moment, segons ha explicat, després delcessament de la presidenta d’Avalmadrid, el conseller d’Economia, Manuel Giménez –nomenat per Ciutadans– haurà de nomenar un nou equip amb les seves direccions generals, una de les quals és la que estarà a càrrec d’Avalmadrid. "Nosaltres trobarem una persona professional que pugui representar bé aquest càrrec", ha indicat.

Avís al PP

Zafra també s’ha compromès que si durant aquesta legislatura qualsevol persona del PP "es veu tacada" per qualsevol irregularitat, tant en aquest cas d’Avalmadrid com en d’altres, demanaran responsabilitats. "El millor és que hi hagi un govern transparent, per evitar veure el que ha passat en legislatures anteriors", ha reblat.

Notícies relacionades

Per això, el diputat de Cs ha remarcat que seguiran en la mateixa línia anticorrupció de l’anterior legislatura, en la qual ja van veure, fins i tot abans que el seu partit entrés a l’Assemblea, que a Avalmadrid es donaven "certes irregularitats, i que no estava funcionant com se suposa que ho havia de fer". "És el moment de canviar, i amb un Govern de Ciutadans s’ha d’apostar per la regeneració i la transparència perquè un Avalmadrid desprestigiat l’únic que fa és fer malbé la Comunitat i les pimes", ha conclòs.