INSULTS A LA XARXA

Dos agents expedientats pel xat contra Carmena tornen a patrullar després d'arxivar-se el cas

La notificació del sobreseïment als policies es va realitzar el 7 d'agost al no veure l'instructor motiu de sanció

Dos agents expedientats pel xat contra Carmena tornen a patrullar després d'arxivar-se el cas

EFE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Dos dels tres agents expedientats pelxat policial en el qual s’insultava l’exalcaldessa Manuela Carmena, així com immigrants i periodistes, han tornat a patrullar pels carrers de la capital després d’arxivar-sel’expedient, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

La notificació de l’arxiu als agents es va realitzar el7 d’agost. Tal com ha avançat la cadena SER, treballen en les unitats de San Blas, Centro Norte i Moratalaz. El tercer encara continua de baixa.

Tal com van explicar llavors fonts municipals, l’expedient ja estava "molt avançat" i "ni el jutge hi veu delicte penal ni l’instructor hi veu motiu de sanció". Així mateix, van fer menció a "diverses sentències sobre l’arxiu de l’expedient" per justificar el seu arxivament.

La resolució va tenir lloc abans de l’entrada de la nova corporació al consistori (15 de juny), i el nou director de la Policia, Pablo Enrique Rodríguez, “no hi intervé i només firma la resolució”, van precisar en el seu moment des del govern municipal.

Denunciats per un company 

L’esmentat xat va ser descobert després de la denúncia presentada per un altre agent del cos el dia 13 de novembre del 2017, que també sol·licitava una ordre d’allunyament perquè assegurava que havia rebut amenaces. Es van proporcionar comentaris a la causa en els següents termes: 'Cal començar amb les caceres de porcs, colla de fills de puta, els moros i els que els defensen’ 'Jo els tirava al mar, menjar per als peixos', '¿El napal no el van inventar per a porqueria així?' o 'Una altra opció pot ser incrustar-los casquets buits al clatell a cops de martell’.

Notícies relacionades

Igualment, aquest xat comú, i en relació amb Manuela Carmena, contenia comentaris tals com 'filla de la gran puta roja de merda mal parida', o 'Que es mori la puta vellad’una vegada', amb altres missatges de desqualificació contra la periodista Ana Pastor. Malgrat que en un primer moment es va arxivar la causa, temps després l’Audiència de Madrid reobria la causa per presumpte delicte d’odi i injúries, si bé posteriorment va decretar el seu sobreseïment definitiu.