ÈPOCA DE FELIP II

Paralitzades les obres del carrer de Bailén per l'aparició de restes arqueològiques

Els murs i envans corresponen a les antigues Cavallerisses Reals de la Regalada aixecades al segle XVI

obras-plaza-de-espana

obras-plaza-de-espana

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les obres del carrer de Bailén de Madrid, part de la renovació de plaça d’España, han sigut paralitzades aquest cap de setmana després de trobar-se restes arqueològiques que daten del segle XVI, corresponents a les antigues Cavallerisses Reals de la Regalada, aixecades durant el regnat de Felip II.

Segons han explicat a Europa Press fonts de l’Ajuntament de Madrid, aquestes restes corresponen a murs i envans realitzats en maó i maçoneria de morter. Aquest descobriment ha provocat que, com ha avançat ‘ABC’, es paralitzin els treballs que s’estaven realitzant al túnel del carrer de Bailén en el tram davant el Senat, que van començar el passat 5 d’agost.

Notícies relacionades

Així, han afegit que, de moment, es desconeix quant temps durarà aquesta pausa en les obres, ja que depèn del valor de les restes i de si es troben més. D’altra banda, continuen les obres a Ferraz, que van començar dijous passat i que afecten les rampes de connexió d’aquesta via i el nus de la Cuesta de San Vicente.

Finalment, des de l’ajuntament de la capital han assegurat que aquesta setmana s’enviarà el pla de treball a l’àrea de Patrimoni de la Comunitat de Madrid "perquè l’aprovi", ja que "no es farà res sense el seu vistiplau".