PROGRAMAT PER CARMENA

L'Ajuntament de Madrid cancel·la un concert de Luis Pastor i el seu fill

La delegada de Cultura, Andrea Levy, discrepa de la decisió d'anul·lar el recital previst per al 8 de setembre a les festes d'Aravaca

zentauroepp41640211 barcelona 16 01 2018   entrevista con luis pastor para comen180122184618

zentauroepp41640211 barcelona 16 01 2018 entrevista con luis pastor para comen180122184618 / CARLOS MONTANYES

3
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Madrid ha cancel·lat un concert del cantautor Luis Pastor i del seu fill, Pedro Pastor, previst per al 8 de setembre a les festesd’Aravaca  i programat pel Govern anterior de Manuela Carmena, una decisió de la qual discrepa la delegada de Cultura, Andrea Levy.

L’anul·lació del concert ha sigut decidida per la Junta de Districte de Moncloa-Aravaca, que presideix la regidora del PP Loreto Sordo, mentre que a l’àrea de Cultura, Turisme i Esport la “desconeixien” i de fet no es “comparteix el canvi”, han assenyalat a Efe fonts municipals.

Des d’aquest àrea, assenyalen que la programació de les festes correspon a la Junta del Districte i que la delegada, Andrea Levy, “ha conegut la cancel·lació quan ha saltat la notícia” i “no comparteix el canvi”, ja que l’actuació ja havia sigut tancada per part del Govern anterior.

Segona cancel·lació del PP

Aquesta és la segona suspensió d’un concert a la ciutat des de l’arribada del nou govern a l’Ajuntament de Madrid, després de la del concert de Def con Dos Def con Dosel 4 de juliol passat per la condemna per enaltiment del terrorisme que pesa sobre el cantant del grup, César Strawberry. 

El PP també ha anul·lat les actuacions d’una vintena d’artistes, com ara Rozalén i Luz Casal, a les festes d’Oviedo després del canvi de Govern.

Pedro Pastor, fill de Luis Pastor i nebot de Pedro Guerra, va ser qui va informar dimecres en xarxes socials sobre la cancel·lació del concert parlant de “censura” i assenyalant que “l’art és una eina de consciència”, que entén “que a la dreta del nostre país li espanti l’art”, però, afegeix, “ja vam viure 36 anys de dictadura”. 

Discrepàncies internes

L’Àrea de Cultura, Turisme i Esport de l’Ajuntament de Madrid, capitanejada per Andrea Levy, no comparteix la decisió presa per la Junta de Districte de Moncloa-Aravaca. Segons han explicat a Europa Press fonts d’aquesta regidoria, la decisió competeix a la Junta de Districte, presidida pel PP, que va ser la que va traslladar a la productora que busqués perfils "que s’ajustessin més a les famílies del barri" per a aquestes celebracions. "El nom que va caure va ser el de Pedro Pastor, que ha sigut substituït pel grup Los Fesser", han precisat.

Així, han remarcat que la selecció depèn de la productora, que va ser contractada durant el mandat d’Ahora Madrid"Encara no hi havia ni publicitat de qui hi actuaria; només ho sabien els afectats", han continuat.

Per la seva banda, fonts municipals ha informat Europa Press que l’empresa adjudicatària de les festes "va serapressada per l’anterior regidoria perquè procedís a la contractació dels artistes seleccionats", el contracte dels quals es va firmar el 22 de maig, abans que s’adjudiqués per part de l’Ajuntament de Madrid a aquesta empresa el contracte per a l’organització de les festes, que va tenir lloc el 7 de juny.

Notícies relacionades

"Clara prova de l’interès perquè fossin aquests cantautors els contractats", han explicat aquestes mateixes fonts. I apunten a "altres criteris artístics" de la nova junta municipal així com a la forma en què es va desenvolupar la contractació, d’acord amb l’empresa adjudicatària, per "substituir aquesta actuació per la de Los Fesser, un grup dirigit a un públic més generalista".

Más Madrid ha criticat que la regidora-presidenta de Moncloa-Aravaca, Loreto Sordo, hagi"censurat" aquesta actuació, que va ser proposada per la Comissió de Festes "en la qual eren presents tots els grups municipals".