discapacitat d'un 34%

Arresten un home per abusar d'un menor amb síndrome d'Asperger

L'acusat va suggerir al jove que digués als seus pares que anava amb uns amics per evitar sospites

20190524 438219 opabusomenor 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia ha detingut a Madrid un home de 56 anys acusatd’abusar sexualment d’un jove de 15 anys que té síndrome d’Asperger al qual li va suggerir que digués als seus pares que se n’anava amb uns amics perquè no sospitessin que era ell el que el portava a llocs llunyans per sotmetre’l a tocaments.

Segons ha informat aquest divendres la Direcció Superior de Policia de Madrid, la investigació va començar quan la mare d’un menor va denunciar un presumpte abús sexual que hauria patit el seu fill dies enrere per part d’un adult d’uns 50 anys. 

L’adolescent té una discapacitat d’un 34% reconeguda per la Comunitat de Madrid, ja que li va ser diagnosticada la síndrome d’Asperger i trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat, cosa que fa que habitualment no tingui relació amb companys de classe i passi part del temps lliure passejant pels voltants del seu domicili.

Cites amb l’agressor

En un primer moment, el menor va explicar als seus pares que mentre passejava pels voltants de casa seva es va trobar amb uns amics de l’institut amb qui havia quedat l’endemà. Al matí va sortir i va tornar després de dues hores dient que sortiria a la tarda amb els mateixos nois.

L’endemà, i després de diverses preguntes de la seva mare que observava una actitud estranya en el seu fill, el menor va confessar que havia mentit i que havia quedat amb un home que va conèixer dies abans, i qui li va dir que la seva cara li era familiar i que coneixia els seus pares, cosa que va fer que agafés confiança.

Va relatar que l’ara detingut el va portar amb el seu vehicle fins al seu domicili on li va realitzar tocaments, i també el va traslladar a un restaurant a menjar una hamburguesa i a conèixer diversos llocs, aprofitant els trajectes per abusar d’ell.

Perquè el noi no expliqués res, l’home li havia dit que eren “amics en secret” i que podia explicar que estava amb amics de l’institut.

Detingut en una nova trobada

La Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM) de la Direcció va contactar amb una Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual perquè exploressin el menor sense sotmetre’l a una nova victimització. Així, el menor va manifestar que havia concertat una nova cita amb l’agressor per a dies posteriors i, després d’una laboriosa investigació, els agents van aconseguir identificar el presumpte autor dels abusos. 

Per aconseguir localitzar-lo van comptar amb l’autorització dels pares del menor i la col·laboració i valentia d’aquest, segons remarca la Policia, que explica que així es va poder establir un dispositiu de seguretat per detenir el sospitós quan va acudir a la cita i va proposar al menor tornar a anar de passeig amb cotxe.

Notícies relacionades

Va ser detingut per agents de paisà i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

El menor ha enviat una emotiva carta als agents donant-los les gràcies de manera personalitzada i destacant: “Van ser allà per salvar-me a mi i a tots els menors de Madrid”. També dona les gràcies “a aquestes persones que no vaig veure, però que eren al meu equip”, donant a entendre que es va sentir com un més dels investigadors, dels quals es va fer amic.