FUTUR GARANTIT

El promotor del torneig confirma que l'Open de Tenis seguirà a Madrid fins al 2032

Ion Tiriac remet una carta a Manuela Carmena per reiterar el seu "compromís" amb Madrid en vista del "resultat exitós" de la cita tennística

zentauroepp48112560 spain s rafael nadal celebrates winning a point against gree190511232001

zentauroepp48112560 spain s rafael nadal celebrates winning a point against gree190511232001 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El propietari de l’Open de Tenis, Ion Tiriac, ha confirmat per carta al’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que l’esdeveniment esportiu es quedarà a la ciutat fins al 2032.fins al 2032 Tiriac remarca el seu "compromís decidit perquè la ciutat de Madrid sigui la seu del’Open de Tenis  del circuit professional en el període comprès entre els anys 2022 i 2031, tots dos inclosos.

Aquesta és la resposta a la missiva enviada per Carmena amb l’acord de tots els grups municipals perquè les dues parts, organització i ajuntament, tanquin "satisfactòriament una qüestió tan capital com la fixació a Madrid de la seu del torneig de tennis durant els pròxims anys, concretament fins al 2032".

La carta de Tiriac, datada a Bucarest aquest dimarts i a la qual ha tingut accés Europa Press, comença compartintl’anàlisi  que fa Carmena del "resultat exitós" del torneig, una cosa a la qual "ha contribuït la sempre inestimable col·laboració de l’ajuntament en l’organització".

Sobre la concreció dels termes específics de l’acord no en pot donar resposta, donada la imminència electoral a la qual al·ludeix Carmena, però sí que "en el substancial" està "d’acord amb la proposta global" que se li va fer arribar des de l’ajuntament, fruit del consens dels grups. La "legítima discrepància" la veu com "serrells que segur que se superaran que no entorpiran la materialització del pacte".

Elecció encertada

El propietari de l’Open destaca que ja són més de 15 anys els que el vinculen amb Madrid i el tennis professional en un "ferm compromís amb la ciutat i la seva projecció internacional". "Un dia, ja fa molts anys, vaig triar Madrid com a seu d’un torneig del circuit professional del tennis, una ciutat fins aleshores no massa vinculada amb aquest esport," apunta.

Ara l’Open s’ha convertit "en un esdeveniment de referència mundial, arrelat a Madrid i manifestació única del compromís d’Espanya amb l’esport". "Vull que continuï sent així en la pròxima dècada", acaba la carta transmetent a l’alcaldessa els seus "millors desitjos per a la cita electoral de diumenge".

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Madrid, per la seva banda, ha expressat “alegria perquè un esdeveniment esportiu internacionalment reconegut i que tants beneficis genera per a la ciutat es continuï fent a Madrid". El conveni a firmar, segons les mateixes fonts, incorpora importants millores per als veïns del barri de San Fermín, com la construcció de dues pistes de tennis i una pista poliesportiva per a ús veïnal.