MASCLISME ALS MITJANS

Díaz Ayuso denuncia que els periodistes la «qüestionen» per ser dona

L'aspirant del PP a la Comunitat de Madrid assegura que les polèmiques generades per les seves declaracions és una cosa que no «li passa a qualsevol altre candidat home»

«Parlar de feines porqueria és ofensiu per al qui en desitja tenir un», assegura la candidata en una recent entrevista

das-ayuso

das-ayuso

2
Es llegeix en minuts
EFE

La candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha lamentat aquest divendres que “tot” el que diu sempre és qüestionat i que les “polèmiques que s’estan suscitant en els mitjans” de comunicació sobre les seves declaracions “no li passa a qualsevol altre candidat home en aquesta campanya”.

Així s’ha expressat la candidata popular aquest primer dia de campanya, en el qual ha presentat les seves propostes culturals i turístiques al costat del conseller de Cultura, Turisme i Esports del Govern regional, Jaime dels Santos, número 16 de la seva candidatura.

“La polèmica que s’està suscitant als mitjans li puc assegurar que no li ocorre a qualsevol altre candidat home en aquesta campanya. Tot el que dic jo sempre és qüestionat, és igual del tema que parli, on parli, que ja s’encarreguen molts periodistes d’extreure el convenient per fer activisme polític i no periodisme”, ha denunciat la candidata, llicenciada en Periodisme i doctorand en Comunicació Política.

Embolicada en polèmiques

Ayuso també ha matisat les seves declaracions que va fer al digital ‘Madridiario’ sobre que la Casa de Campo no és el millor “lloc” per celebrar l’Orgull Gay Casa de Campol’Orgull Gay(com ha proposat Vox) perquè allà “hi ha famílies”, paraules que la van convertir durant bona part del dia en tendència a Twitter.

“Estem sempre amb polèmiques estèrils, utilitzant el col·lectiu LGTBI per dividir políticament els uns i els altres. La Casa de Campo està per a totes les famílies, incloses les LGTBI (...). Però no només està per això: està per a moltes altres finalitats. A mi el que em sembla és que enviar una festa tan important a la Casa de Campo de manera despectiva és com per denunciar-ho”, ha assenyalat.

Sobre altres polèmiques declaracions fetes en la mateixa entrevista de ‘Madridiario’, on va dir que “parlarde feines porqueria és ofensiu per al qui en desitja tenir una”, ha comentat que porqueria és, per exemple, “la vida que se li dona als ciutadans a Veneçuela” o l’“explotació sexual de la dona per tenir un sou”.

“Les persones que tenen baixos salaris el que cal fer és ajudar-los perquè surtin d’aquesta situació (...) No hi ha feines porqueria: hi ha feina mal remunerada. La gent no treballa per porqueria i em sembla que és ofensiu dir-l’hi així a ningú”, ha manifestat.

Barallar-se un contracte

Així mateix, ha afegit que ella “durant moltíssims anys” de la seva vida va estar treballant “fins que per fi” va aconseguir un contracte. “No crec que el que jo fes fos porqueria perquè la meva feina estigués mal remunerada”, ha subratllat.

Ayuso ha anunciat que si resulta elegida el dia 26 per presidir el Govern de la regió crearà per als madrilenys un “interrail” amb destinació dins d’Espanya, amb descomptes i ofertes combinades culturals i gastronòmiques.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa es durà a terme mitjançant un acord amb Renfe, ja que actualment el bitllet Interrail no es pot adquirir al país on es resideix, sinó que es facilita alsestrangers  i s’aplica a països diferents al propi.

“Permetrà visitar en pocs dies a preus molt assequibles museus a Madrid, conèixer el Romànic, visitar la Castella profunda i acabar, per exemple, fent un tram del Camí de Santiago, o viceversa, els joves gallecs poden arribar des dels pobles castellans a Madrid”, ha explicat.