Ajuts i avantatges fiscals

Díaz Ayuso proposa que "el concebut no nascut" sigui considerat un membre més de la unitat familiar

La mesura es planteja perquè es pugui demanar plaça a les escoles o el títol de família nombrosa

Casado recolza la proposta i recorda que és una reivindicació de l'associació de famílies nombroses

20190410 432621 diazayusoepmo1 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que vol que "el concebut no nascut sigui considerat un membre més de la unitat familiar" de manera que es tingui en compte a l’hora de sol·licitar plaça o tramitar un títol de família nombrosa.

En un esmorzar informatiu, organitzat per Europa Press, la candidata del PP ha explicat que, després de reunions amb representants de famílies nombroses, li han posat de manifest el problema que "a l’hora de sol·licitar plaça en els cursos següents i a l’hora de reconèixer els títols" el concebut no compti. "Per a ells és molt important", ha dit.

Així, ha detallat que la idea serà que, una vegada que la dona quedi embarassada, ja disfruti de ple dret de tots els ajuts i avantatges fiscals que es puguin tenir per a famílies nombroses i d’especial categoria. Encara no han estudiat què fer si es produeix un problema durant l’embaràs.

Més tard, Díaz Ayuso ha criticat que per a "la dictadura progre", "començant per moltes que s’autoanomenen feministes", sigui "motiu de broma" la seva proposta que el concebut no nascut sigui considerat un membre més de la unitat familiar de manera que es tingui en compte a l’hora de sol·licitar plaça o tramitar un títol de família nombrosa: 

Recolzament de Casado

El líder del PP, Pablo Casado, ha tardat poc a recolzar la proposta de la seva candidata a la Comunitat de Madrid. En un dinar informatiu, organitzat pel Fòrum ABC-Deloitte, el president dels 'populars’ ha assenyalat que es tracta d’una reivindicació que els ha fet l’associació de famílies nombroses i que es refereix a la reserva de places a les guarderies.

Casado ha considerat "positiu" que una dona embarassada que tindrà aquest tercer fill tingui la possibilitat de triar un centre escolar. I ha recordat que el PP és l’únic partit que ha plantejat la llei de maternitat que vol lluitar contra l’hivern demogràfic que pateix Europa i ja estem tardant".

Qualificada d’"ocurrència"

El candidat de Más Madrid a la Presidència de la Comunitat, Íñigo Errejón, ha qualificat d’"ocurrència" la proposta de Díaz Ayuso i s’ha preguntat si "hi ha algú al volant" del PP. En declaracions remeses als mitjans, Errejón ha assenyalat que seria positiu que a l’hora de parlar de "coses molt serioses", com el recolzament a la família, "s’ha de pensar dues vegades", una cosa que segons el seu parer Ayuso no ha fet.

També ha assegurat que fa falta "propostes serioses" perquè formar una família a Madrid "no sigui esport d’alt risc" i entre les quals ha citat la baixada de lloguers, escoles infantils gratuïtes i lluitar contra la precarietat en totes les seves formes.

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Madrid, Begoña Villacís, ha assegurat que té "dubtes jurídics" de la proposta d’Ayuso sobre el fet que "el concebut no nascut" sigui considerat un membre més de la unitat familiar".  "S’ha d’aprofundir  en aquesta informació perquè s’ha veure com es pot fer jurídicament. Tinc dubtes jurídics sobre si es pot o no es pot fer", ha assenyalat.

Suport de Garrido

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, ha manifestat sobre la proposta de la seva companya de partit que "el que s’intenta en tot cas és recolzar la família". "Aquest és un delspilars del PP, però esperaré a llegir tranquil·lament la proposta", ha dit.

"Parlar només d’una primera informació que s’ha donat no seria gaire rigorós", ha afegit Garrido, que ha destacat que es tracta d’un assumpte que "ha d’estar contrastat jurídicament"."Esperaré a veure més en detall com era la proposta de la candidata i podré opinar", ha postil·lat.

Gratuïtat del transport per a la gent gran

Notícies relacionades

Díaz Ayuso ha anunciat també que si arriba a la Presidència posarà en marxa la gratuïtat del transport públic per als més grans de 75 anys i una tarifa plana per als abonaments actuals perquè els usuaris puguin desplaçar-se per qualsevol zona amb el mateix cost durant tot el cap de setmana. 

La candidata a la Comunitat ha remarcat que té "un compromís" amb el col·lectiu de gent gran, "un tram de la societat" que demana poc, simplementestar acompanyati atès. "Volem tenir amb ells alguns gestos", ha assegurat.