ELECCIONS AUTONÒMIQUES I MUNICIPALS 26-M

CIS: Carmena seria alcaldessa amb el recolzament del PSOE i Gabilondo presidiria la Comunitat

Más Madrid guanyaria les municipals (28% de vots), seguit del PP (17,5%) i el PSOE (16,4%), segons el sondeig

El PSOE guanyaria les autonòmiques amb el 22,4% i podria governar amb el suport de Podem i Más Madrid

cis-ccaa-madrid

cis-ccaa-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El partit de Manuela Carmena, Más Madrid, guanyaria les eleccions municipals a Madrid amb el 28% dels vots i obtindria la majoria absoluta per continuar sent alcaldessa amb el recolzament del PSOE, segons el sondeig del CIS. Una cosa semblant passaria amb el candidat socialista a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, que es convertiria en nou president regional amb el suport dels progressistes Podem i Más Madrid, d’acord amb les dades de l’enquesta. 

En les municipals, la candidatura del PP encapçalada per José Luis Martínez Almeida ocuparia el segon lloc, amb el 17,5% dels vots, mentre que els socialistes de Pepu Hernández serien tercers amb el 16,4% dels sufragis.

Ciutadans aniria a continuació amb 10,6%, i el cinquè lloc seria per a Vox, amb el 4% dels sufragis. L’última plaça seria per a la candidatura d’esquerres Municipalistas en Pie, que obtindria l’1,5% dels sufragis i es quedaria fora del consistori.

Isabel Díaz Ayuso, Ángel Gabilondo, Ignacio Aguado, Íñigo Errejón, Isabel Serra i Rocío Monasterio.

Notícies relacionades

A la Comunitat de Madrid, el socialista Ángel Gabilondo obtindria la victòria amb un 22,4% dels vots (entre 33 i 38 escons) i una diferència folgada amb el PP (16,2%, 29 i 33 escons), que seria segon, i Ciutadans (11,3%, 21 i 24), que obtindria la tercera plaça. L’important és que Gabilondo podria ser president amb els recolzaments de Podem (9,4%, 17 i 19) i Más Madrid (9,3%, 16 i 18), ja que l’expectativa de vot de Vox queda reduïda al 3,8% (entre 6 i 8). 

El repartiment de regidors donaria a Carmena la possibilitat d’aconseguir la majoria absoluta pactant només amb el PSOE de Pepu Hernández, ja que Más Madrid obtindria de 21 a 23 seients, i els socialistes, de 10 a 12. Tots dos sumarien, en el pitjor dels casos, 31 edils davant els 27 que obtindrien units, en el millor dels supòsits, el PP (entre 13 i 15), Ciutadans (entre vuit i nou) i Vox (entre dos i tres).